Hocam uzun seneler monster kullandım, oyun oynamak ve kişisel işlerimde kullanmak amaçlı satın almıştım. Şimdi bir mac satın aldım, oyun oynamak istediğim de monster'a geçiyorum ancak eski sıklıkta oyun oynamadığım için monster'ın yüzüne bile bakmıyorum diyebilirim. Mac sizi pişman etmeyecektir ancak m1 ile ilgili kafanızdaki soru işaretini çok iyi anlıyabiliyorum, gayet iyi reklamını yaptılar ve çok büyük ihtimalle uzun vadede başarılı olacak m1 işlemci ancak şu an yeni ve gerçekten ne olacağını kestirmek güç. İyi düşünmenizi öneririm. Monster tarafına gelecek olursak bence monster türkiye'de çok popüler olmuş ancak bu popülerliğinin karşılığını veremeyen bir firma, elimdeki alet google chrome bile açıldığında fanı sonda çalışmaya başladı ve en son bataryasız 45 dakika çalışabiliyordu. Fan değişimi, batarya değişimi için benden bilgisayarın ücretinin %30'u gibi bir ücret aldılar. Yine de bir çözüm üretemediler, kafam şiştiği için pc'yi açmıyorum bile. Bana sorarsanız önerdiğiniz iki seçenek içinde çok fazla soru işareti var, daha iyi alternatiflere bakmanızı öneririm.