Merhaba arkadaşlar, park halinde ki aracıma yandan bir pickup geri geri gelerek vurdu ve geri geri sürmeye devam etti Bağırarak durdurduk. 64 yaşında adam fark etmedim, görmedim diyor. İçinde eşim ve çocuğum vardı. Çok korktular.
Aracın arka kapısı, pickup'ın zorlamasıyla içeri çöktü. Tutanak tuttuk. Sigortadan yaptırırsam 10-15 bin tl arası hasar kaydı işlenecek. Aracımda hasar kaydı yok ve görünmesini, değer kaybetmesini istemem. Onun için fotoğrafları tanıdığım bir ustaya gönderdim. 1500 civarı fiyat verdi. Adama bu kadar ücrete yaptıracağımı söyledim ve aracımın değere kaybı yaşamaması için bu ücreti adamdan istedim. Ya da varsa tanıdığı alın siz yaptırın dedim. Ama yanaşmadı, prosedür ne ise o uygulanır sigorta halleder diyor.
Şimdi iki seçeceğim var;
1- Ya adamı boşverip cebimden 1500 tl verip sanayide yaptıracağım. Hasar kaydı işlenmeyecek. (Boya vs olmayacak, vakumla çekip düzeltecekler)
2- Tutanakla serviste yaptıracağım, hasar kaydı işlenecek. Değer kaybı davası açacağım.
Yarın adamı tekrar arayıp yarısını siz yarısını ben karşılayacağım diye ikna etmeye çalışacağım. Ama ikna olacağını pek sanmıyorum. Olmazsa siz olsanız hangi seçeceği uygularsınız.
Dipnot: Adam bir holdingin yönetim kurulunda. Sanırım prensipleri olan bir amca, yasal olarak ilerlemek istiyor. Suçunuda kabul ediyor, sonuçlarınada razı gibi konuştu. Yani dava açsam ve haklı çıksam ödediği para gözüne gelmez gibi. Sadece süreç gözüme uzun geliyor.
Dipnot 2: Onarılacak yerde boya kalkması yok ve sadece vakumla göçük düzeltme işlemi uygulanacak. Onun için yarın bir gün satarsan ne olacak diye soran arkadaşlara; tabi ki fotoğraflarını göstererek satacağım. Sonuçta değişmiş, boyanmış bir parça olmayacak. Düzeltme işlemi olduğu belirtilecek. Ancak servis vakumla düzeltme yerine kapıyı komple değiştiriyor. Onun için hasar kaydı yüksek çıkıyor.
Kaza durumu;
Öncelikle geçmiş olsun.
Kaza bu oluyor.
Çarpan kişinin poliçesi benzer durumlara karşı korumalıdır, cebinden ödemeyi istememesinin sebebi budur muhtemelen.
1.yolunda kendine göre avantajları var, 2.yolunda.
Kararı biraz siz, mümkünse sigortacınız ile vereceksiniz.
Kaskonuz var ise aracı yaptırıp, onarım için bedel ödemezsiniz. Siz
sigorta tahkim'den araç değer kaybı talep edeceksiniz, tahkim değer kaybını size bildirecek ve ödemenizi alacaksınız. Önceki mesajlarda bahsi geçen olaylar ve dava atfedilen konular değer kaybı haricinde ki olayları da kapsıyor.
Sigortacınız var ise en hızlı ve doğru yolu o belirleyecektir.
Araç kaskonuz sadece yetkili servis ise onarım süreciniz farklı, sadece diğer servisler ise onarım süreciniz farklı.
Yine tutanağınıza göre sigortadan da karşılanabilecek durumlar oluşabilir.
Değer kaybı ile onarım süreci birbirinden farklı ve apayrı konular.
Lütfen en sağlıklı sonuç için bilgiyi sigortacınızdan alınız.
Burada alacağınız cevaplar sizin olayınız ve tutanağınız ile aynı olmayabilir.
Tekrar geçmiş olsun.
Kolaylıklar