Bu yoldan geçmiş biri olarak söylüyorum kardeşim sana kesinlikle umutsuzluğa kapılma. İnsan paranın değerini kaybediyor kumar oynadıkça 1.000 tl gözüne 1tl gibi geliyor gelsede sevinmiyorsun gitsede üzülmüyorsun çünkü artık hep bir karamsarlık olmuş o sana haz veriyor ama kendini onla tatmin eder oluyorsun. 500 TL ile giriyorsun paran 3 dk da oluyor 5.000 tl ama durmuyorsun onu alıp çıkmıyorsun devam ediyorsun bu sefer kasan eksiye düşüyor düştükçe daha da hırs yapıyorsun ve hepsi gidiyor ama bu sana mutluluk verir gibi bi duyguya sokuyor.Hiç bir şey seni mutlu etmez hale geliyor tövbeler sürekli bozuluyor işler güçler rayında gitmiyor hele ki borçulular da aramaya başlayınca diyorsun ki ruletten başkası kurtaramaz beni ama daha da kötüye gidiyor durum.Oynamayacağım diyip bir daha başlıyorsun devam ediyorsun derken borçlanana kadar bu durum böyle devam eder bir süre sonra borç alacak kimse kalmayınca ve oynayamayınca kafan ayıkmış oluyor ama zaten dipi görmüş oluyorsun. Sana tavsiyem bir an önce borçları körlemeye çalış 100-200 eline ne geçerse dağıt kendine bi liste yap geç değil belki 1 haftada kaybettiğini 2 yılda yerine koyamayacaksın ama daha ileri gitmektense bi an önce dur demek en iyisi. Kumar oynayana kimsenin saygısı olmaz itibarı zedelenir kimsenin gözünde değeri kalmaz. Banka hesaplarında para tutma sana ruleti hatıralatacak herşeyi hayatından çıkar tahrik edilmeemye çalış bende yeri geldi karşıma çıkınca giresim geldi borç bataklığına da girdim elimdeki tüm şeyleri bitirdim imkanları geri teptim 100-200 k param gitti 50 k borçlandım ama kendi düşen ağlamaz diyip devam ettik şükür eskisi gibi olmasa da insan bir şekilde toparlanıyor. Bu hafta nasıl geçecek yarın nasıl edeceğim dediğim kaç günler kaç haftalar oldu ama hepsi geçiyor önemli olan önüne bakmak Allah yardımcın olsun ve cümlemizin İnşAllah Allah'ım sana soğukluğunu verir duam seninle kardeşim. Agresif olmamaya çalış olumlu bakmaya çalış umutsuzlağa kapılma benim etrafımda çoğu insan aynı bataklığa girdi korumayla şoförle gezen fabrikası olan kişiler 20 30 tane villası olan tr de 81 tane şubesi olan iş yerleri olan çok kişiye şahit oldum çoğu şimdik başka birinin yanında birisi gıda sektörüne girmiş dükkan açmış duruyor yani diyeceğim o ki kimler devrilmiyor ki önemli olan devrildikten sonrası herşey insanın başına gelebiliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=7EVfZuOL7FY Ayhan beyi dinle emin ol çok faydası olacak yorumları da oku motive olacaksın.