Arkadaşlar merhaba,
Kumar alışkanlığım yüzünden işimi, hayatımı geleceğimi mahvettim ve mahvetmeye devam ediyorum. Bulduğum her parayı rulete yatırıyorum. Herkese borç yaptım.
Kendimi kontrol edemez noktaya geldim. Kaybetmekten zevk alıyorum.
28 yaşındayım. Kumar oynamaya 16 yaşında r10 da ukash satın alıp tempobete atarak başladım. Telefonu hergün 100 lerce kişi arıyor, 3 kuruşluk adamlarla muhatap olmak zorunda kalıyorum. Pandemiden bu yana 350 bin lira para kaybettim.
Ne yapacağım ne edeceğim bilmiyorum. Hayatta kumardan başka zevk alamıyorum.
Bu bataklıktan kurtulan var mı acaba
yıllar boyunca milyonlar kazandım milyonlar kaybettim, dönüp geriye baktığım zaman kayıplarım çok büyük. Bazen ben insanlara uyuşturucudan beter, en azından uyuşturucunun tedavisi var bunun yok dediğim zaman bana garip garip bakıyorlar. Evet arkadaşlar çevremde uyuşturucuya bulaşmış insanları gördüğüm için bu yorumu yapıyorum adam bir tane ilaç içiyor ve canı uyuşturucu istemiyor ama kumarın böyle birşeyi yok. Bunu bırakmanız için tek yapmanız gereken tek şey sizi kumara tetikleyen şeyi oradan kaldırmak.
Yıllarca psikolog gezdim bir çare değil ta ki en son gittiğim psikolog farkına vardı ben alkol almaya başlayınca kumar dürtüm ortaya çıkıyor. Alkolü güvenli, yanından ayrılamayacağım(eşim v.b gibi) kişilerin yanında içiyorum yada arkadaşlarım bilir bu durumu ve eğer arkadaşlarımla alkol alıyorsam muhakkak beni eve bırakır en az 1 saatte kapıda beklerler çıkmayım diye.
1- kumara ayırdığınız zamanı ve tarzınızı değiştirin. Örneğin ben açık kumar oynuyorum kendime hedef koyuyorum(pandemiden önce) hergün kumar oynamaktansa, 1-2 ayda bi kıbrısa gidip oynuyorum. Kumar dürtüm geldiği zamanda hayır oraya sakla kendini diyebiliyorum kendime.
2- yukarda da bahsettiğim gibi kumar dürtüsüne sebep olan şeyi bulun ve ortadan kaldırın. Bu alkol olabilir, para sıkıntısı olabilir(ki bende tam tersi asla para sıkıntım varken kumara oturmuyorum genelde fazlaca param olduğunda oturuyorum bu yüzden 20k lık bi kredi kartımın limiti sürekli doludur cebimde para varken hayır onu yatırıcam ay sonunda diye kendimi kandırıyorum), yada çevresel faktörler olabilir.
ilk olarak telefon numaranızı değiştirmekle başlayabilirsiniz. Açık kumarda da sitelerden oynadığınızda da sizin ne yatıracağınızı bildikleri için sürekli olarak darlarlar. Bu yüzden özellikle bu çevreden kimsenin bilmediği bir numaraya geçiş yapın.
Dipnot: Bana da herzaman yazabilirsiniz, sohbet muhabbet edebilir fikir istişaresi yapabiliriz.