Son günlerde R10 üzerinden yapmaya çalıştığım birkaç ticarette sık karşılaştığım bir cümle:
R10 profilim ortada.
Hatta öyle bir hale gelmiş ki bu durum; 5-6 tane olumlu ticaret yapan ya da 10 Lira'lık ticaret ile 20-30 trade alan arkadaşlar bile 3K-5K fiyat verdiği ticaretlerde "R10 profilim ortada" diyebiliyor.
Bu site yüzlerce trade üzerine adam çarpan bir sürü insana denk geldi. Forumdan banlanan moderatörlere denk geldi. Ne manası var "R10 profilim ortada" demenin? "1 yıllık üyesin sen nereden biliyorsun?" diyen dedektif arkadaşlar
BU konuyu inceleyebilir. 10 yıllık üyeyim, hatta daha eski, verilerin silindiği zaman eski üyeliğim de silinmişti
Ticarettir, emek veren de para veren de kendini garantiye almak ister.
Adamın trade sayısı karşıdakinden az diye güvence talep etmemesi gerekir DEMİYORUM. Sakın beni yanlış anlamayın. Ama bu durumun escrow mantığı ile çözülmesi gerekir. Eğer çok şüphen varsa "yahu karşıdaki bu parayı ödemez" diye, "benim de emeğimi güvence altına almanın bir yolunu bulalım" teklif edilmelidir.
Örneğin; bir yazılım için 7K para konuştuk bugün. Kardeşimizin 2 trade puanı var. Bu durum iyi bir yazılımcı olmadığı ya da güvenilir olmadığı anlamına
GELMEZ elbette. Kardeşimize diyorum "istersen sözleşme imzalayalım?" Yok diyor. "%10 senden, %10 benden gitsin bionluk gibi bir mecradan çalışalım" diyorum, "yok" diyor. "E ne yapacağız?" diyorum "R10 profilim ortada, kimseyi mağdur etmemişim" diyor

Güler misin, ağlar mısın?
Akşam akşam içimi dökeyim dedim