Bu tavsiyeyi 2. kez veriyorum. İlk konuştuğum arkadaşımın şuan kumar borcu yok, 2 çocuğu var, güzel bir iş buldu ve hayatını yaşıyor.
Bunu buraya yazdıysan durumunun farkındasın hocam.
Kaybettiklerini düşünürsen kendini daha kötü yaparsın, toparlanamazsın.
Eğer gerçekten bu işten kurtulmak istiyorsan yalnız kal, abdestini al, "ben bu işten artık kurtulacağım ve irademe sahip çıkacağım artık" de. Ve kutsal gördüğün tüm değerler üzerine Kur-an'a el basarak yemin et, daha oynamayacağım. Ne olursa olsun de..
Bunu yaparsan, şeytan sana ne zaman bulaşsa bu büyük yeminin aklına gelir ve caydırıcı olur.
Başka ne yaparsan yap, kurtulamayacaksın.
Unutma, çaresiz değilsin. İnsanlar ticaret yapıp ne büyük paralar kaybediyor. Farzet ki iş yaptın tutmadı. Farzet ki araba aldın, büyük bi kaza yaptın ama sen içinden çıktın, araç pert oldu.
Bulunduğun yer, çevren v.s rahatsız ediyorsa borcun var diye, yüzlerine bakamıyorsun diye, taşın. Seni tutan birşey yoksa başka bir yere taşın, borcunu yavaş yavaş ödersin.
Borçlu olduğun herkese de benim şuan durumum yok, çalışıp yavaş yavaş ödeyeceğim. Yoktan anlayın, canımı mı vereyim beni bunlatmayın diye konuş. Diğer türlü arayıp canını sıkacaklar, telefonlara çıkmazsan da daha kötü yorumlayacaklar.
Allah yardımcın olsun.
Mükemmel bakış açısı. Gerçekten tebrik ederim. ''Unutma, çaresiz değilsin. İnsanlar ticaret yapıp ne büyük paralar kaybediyor. Farzet ki iş yaptın tutmadı. Farzet ki araba aldın, büyük bi kaza yaptın ama sen içinden çıktın, araç pert oldu. ''
Kumarda kaybettikleriniz aklınıza gelirse mutlaka bu sözü okuyup kendinizi bu şekilde motive edin paranızı tekrar kurtarmaya calışmayın.