Bir şey daha ekleyeyim 2015 16 yıllarında yurt dışı gelirlerimi KDV den muaf sayıldı. Başka bir hata yaparak %30 kadarına kdv yazdı. 15 16 yıllarını inceleyen müfettiş KDV den muaf olduğunu kabul etti ve raporunu bu şekilde yazdı. RDK dan geçti. 17 18 yıllarını inceleyen müfettiş KDV muaf kabul etmedi raporunu yazdı ve yine RDK dan geçti Yasa aynı yasa X müfettiş muaf diyor Y müfettiş değil diyor. 2 side kabul ediliyor Nasıl bir durumun içinde olduğumuzu anlayın burdan.

Asıl bomba ise yurt dışı gelirler için Adsense ve Analitcy raporları sundum kabul etmedi. Özel ge yayınlanmış bunu kabul etmiyorlar. Bende dedim herkes şirket kurdu yurt dışı gelire %0 KDV olarak fatura kesiyorlar ne olacak. İncelemeye girerlerse ceza yazılacak dedi. Şimdi bazıları diyebilir ki kanun şöyle yazamaz edemez felan. KDV örneğini verdim size müfettiş yazıyor ve git dava aç diyor bu kadar. Bir diğer konu ise özelge alanlar. Benim özelgem var bana yapabilirsin dediler vs gibi düşünmeyin bunu da sordum. Diyelim özel ge aldınız ve yurt dışı gelirlere %0 KDV şeklinde fatura kesin dediler. Yine incelemede ceza alabiliyormuşuz. Sadece bu sefer özelgemiz olduğu için yazılan cezaya 1 kat daha yazılan ceza yazılmıyormuş Bunlar müfettişin bana aktardıkları.