Merhaba,

Hatırladığım kadarı ile 6. sınıfa gittiğim günden beridir ara ara ilham gelir bende kağıt kalemi elime alıp bir şeyler karalardım eskiden. Son 4-5 senedir ilham gelse bile pek sallamıyorum, amaaaann olacak ne işe yarayacak sanki diye geçiyorum. Sadece dümdüz şiir değil, çoğu zaman kafamın içinden bir şeyler mırıldanır veya bir melodi / ritim duyar onun üzerine şarkı sözü yazardım ama dediğim gibi hiçbir işe yaramıyor. İşe yaramaktan kastım kimse görmüyor, okumuyor, dinlemiyor ve bence en önemlisi ünsüz bile olsa hiçbir şarkıcı albümüne koymuyor. Çoğunuza şaka gibi gelebilir ama bu benim çocukluk hayalimdi, günün birinde sözlerini benim yazdığım bir şarkı yazın hit şarkısı olacak, dillerden düşmeyecek, benim kalemimden dökülen satırlar herkesin diline dolanacak, evet hayalim buydu. Heee, öyle maddi bir beklentim falan yoktu canım, albüm çıkaracak herhangi bir amatör şarkıcının albümünde yer doldurmak için bile bir şarkı sözümü seslendirmesi benim için yeterliydi ama olmadı bir türlü. Bu arada sanıyorum 6 sene kadar önce d&r gibi yerlerde bile 80 sayfalık şiir kitabım satışa çıktı, 100-150 tane anca sattı ama olsun, 50-100 tane de ben dağıttım ücretsiz şekilde en azından hatıra olsun ve yalan söyleyeyim o sözü benim yazdığımın yazılı bir delili olması açısından diye düşünmüştüm, alta linkini eklerim.

Yıllar önce Ziynet Sali jüri üyesiydi ve İlyas Yalçıntaş yarışmada incir şarkısını söylediğinde güzel şarkı sözü bulunmayan şu günlerde diye bir cümle kurdu, bende kendisine mail attım tenezzül ederseniz alın ücretsiz kullanın tek kuruş istemiyorum gibisinden. Hakkını yemeyeyim, 1de1 hesabı menajeri geri dönüş yaptı ve besteli şekilde demo yollarsam dinleyeceklerini söyledi, fakat nota veya enstrüman ile alakam olmadığı için maalesef o mesela yattı. Daha sonra bir müşterime hediye etmiştim, bir sözü kendi ritmi ile Hamiyet'e dinletmiş çok beğenmiş ama dükkanı kapatınca görüşemedik konuşamadık kendisi ile. Facebook da Kenan Doğulu ve Ozan Doğulu'nun amcası Zafer Doğulu arkadaş listemde, kendisine söyledim hatta Büyükçekmece ye ofisine çağırmıştı ama o işte olmadı bir türlü. Eee haliyle hiç okunmayan şeyleri yazacağıma içimden söyler, duvarlara konuşurum daha iyi diye düşünüyorum bende yıllardır. Forumda bu tarz kafasına esince, eline kalemi alınca şiir veya şarkı sözü yazan yüzlerce kişi olduğunu düşünüyorum, sizin bu konuda motivasyonunuz nedir arkadaşlar? Sizce şiir iç dökmek için mi yazılmalı sadece? Alta ilk 6 adedi şarkı sözü, sonraki 4 adedi düz şiir olarak 10 sözü seçtim kitabımın pdf ' inden, sanki bir hırs ile hem arabesk, hem rap, çoğunlukla pop, düz şiir ve son şiirde ise Aşık Veysel tarzında yazdım, hani her tarzı yazabilirim meydan okuyorum kafası ile yapmıştım o yüzden 80 sayfalık kitabın son sayfasının son kıtasında adımı geçirdim, o yüzden gülmeyiniz biri lütfen artık bir şey yazma desin bende oh doğru karar vermişim diyeyim. İlk eklediğim sözleri aynı zamanda hazır bir beat ile slow rap tarzı gibi bir tonda seslendirip 9 küsür yıl önce youtube'a yüklemiştim, az önce baktım 468 izlenmiş sadece Hey gidi günler hey, eskiden ne kafalardaymışız diyorum şimdi. Konu hakkında fikir sahibi olanların fikirlerini bekliyorum, teşekkür ediyorum

--------

Dalga geçecek olanlar dm'den falan dalga geçsin lütfen, bunları buraya koymak bile bence medeni cesaret örneği, o yüzden gocunmam ama yinede çok abartılmasın rica ediyorum. Vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler.