hasimsavsak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar. Belki bazılarınız o kadar konu var hala neden yeni konu açıyor diye sitem edebilir ama neredeyse 36 saattir okumadığım makale, izlemediğim video kalmadı. Bilişim hukuku kategorisinde açılan konuların 15. sayfasına kadar okudum ama hala kafamdaki sorulara tam yanıt alamadım. Bu nedenle de yeni konu açmak durumunda kaldım. Sorularıma geçecek olursam;

1- Ben 2017 yılı itibariyle web sitem üzerinden kazanç sağlıyorum. İlk aylarda 1k dolaylarında adsense kazancımın yanı sıra admatic ve özel şirket olmak üzere 3 kanal üzerinden gelir sağlamaktayım ve 2017'den beridir de bu gelirler devam ediyor. Burada sormak istediğim soru şu; İncelemeye alınıp maliyeye çağrılanlara adsense haricindeki gelirlerin de bilgisi de soruluyor mu yoksa sadece adsense gelirleri mi dikkate alınıyor?

2- Bu ay itibariyle genç girişimci programı kapsamında eşimin üzerine şahıs şirketi açıp vergilerimi düzenli olarak vermek istiyorum. Şu ana kadar bütün ödemeler benim hesabıma geldi. Bu ay itibariyle vergi versem bile benim adıma gelen ödemelerin cezalandırılma ihtimali nedir?
1- Adsense'den incelemeye yakalanırsan tüm hesapların incelenir. Sadece adsense değil hesabına giren akrabalarından gelen parayı bile incelerler. Diğer firmadan düzenli ödeme aldıysan o da vergiye dahil edilir incelemede. ( 5 yıl içinde Adsense'den sadece 3 bin lira ödeme almıştım incelemeye girdim )

2- Senin şirket açman şu saatten sonra vergi vermen seni asla kurtarmaz. Çünkü sen bu yıldan değil diğer yıllardan vergini vermediğin için sorumlusun. Yani şirket açıp versen bile kurtulamazsın