Güncelleme başlamadan önce yükseliş gördük hafif, ardından yüzde 20 hit kaybı yaşadık. Bol hitli bir siteydi martta site mahvoldu. Aralığa kadar sıralama kayıpları hiç bitmedi.

Backlink vs hiç almamış tamamen içerikle güzel yerlere gelmiş bir siteydi. Bu güncellemede çok umutluydum ama beklediğimin tam tersi oldu.

2020 yılı google'un evden işleri yönettiği bir yıldı. Bazı hatalar yaptılar. Url denetleme aracını bile alel acele kullanımdan kaldırdılar. Ağustosta bir güncelleme yaptılar ama başarısız olunca geri çektiler. Sonra aa hata olmuş haberimiz yok dediler. Hala manuel olarak indexlettiğim içerikler indexlenmiş görünüyor fakat hit yok. Bir çok kişi hala index sorunu yaşıyor. Ayrıca paragraf indexleme, web vitals da cabası. Tahminimce bu güncelleme biraz daha farklı olacak. Çok yorum okudum yerli yabancı. Hiti yüksek olupta ben yükseldim diyen henüz görmedim. İlla hiti az olan siteler bir şekilde sıfır konuma çıkıp hitini bir kaç sayfada artırdı diye hit artmış sayılmaz. Hitim arttı diyen kişinin hitleri sayfaların çoğunda artmalı.

Bir diğer konu ceza filtreleri. İster adına ceza filtresi diyin, isterseniz kalite puanı. Bu sene bir arkadaşın sitesine yardım amaçlı backlink çalışması yaptım. Zaten arkadaşın çok büyük beklentisi yoktu. Ben de her yerden tanıtım aldım. Bildiğiniz bokunu çıkarttım olayın. Google'un gözüne soktum backlinkleri. Bu site hala gözle görülür şekilde gerilemedi. Gerileme var fakat bu diğer otoriter sitelerin yükselmesinden dolayı oldu. Bu şartlar altında 1 trilyon dolarlık google şirketinin benim satın aldığım backlinkleri anlamamasının zerre imkanı yok. Kesinlikle o sitenin ceza alması hatta aramadan kaybolması lazımdı. Ayrıca dürüst çalıştığım kendi web sitemin yükselmesini beklerdim. Eminim ki süreç farklı ilerliyor.

Sözün özü, arkadaşlar ben henüz kalite puanlarının hesaplandığını düşünmüyorum. Gerileme yaşamış olmanız şu an yanıltıyor olabilir. Ha eskiden olsa genel bir kanı vardı kötü başladıysan kötü biter, iyi başlarsan iyi biter. Bence bu güncellemede böyle olmayabilir. 2 Hafta sabredin belki beklediğiniz gibi olmayabilir.

2. bir sözün özü daha var. Şu anki sıralamalar benim gördüğüm ve anlam verdiğim kadarıyla otoriteye göre oluşturulmuş sıralamalar. Çoğumuzun müthiş bir backlinki ve otoritesi olmadigi icin geriliyoruz bence. Olaylara bir bütün olarak bakınca gördüklerim bunlar.

Senelerce hiç bir güncellemeden olumsuz etkilenmemiştim. Son 2 güncelleme artık bu işi bilmiyorum diye düşünmeye başladım. Bakalım sonu ne olacak.