Captcha ve load balancer kullanmaktan once SQL sorgularini optimize etmeye ve sisteme giren sql query'lerini azaltmayi denediniz mi?
Mesala bir internet sitesinde anlik guncellene datalar cok olmayacaktir, bu yuzden haberleri surekli DB'den cekmek Redis ya da Varnish cache'den cekebilirsiniz.
Panellerim ve çeşitli sistemlerim var elimden geldiğince sorguları azalttık ancak dediğim gibi 7/24 gelen bir saldırı söz konusu bunun önüne günlük 1, 2 dakika kesinti ile geçiyorum ama bazen yurt dışına kapamaya kadar gidebiliyor ben bunu istemiyorum. Kısacası bana anlık bilgi gerektiren çok sistem mevcut arka planda.
Cloudflare'a ücret ödeyerek load balancer hizmetlerini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda siteye bağlanmadan önce ters proxy yaparak cloudflare tarzı site önüne koruma yapabilirsiniz.
Cloudflare captası çok rahat baypass edilebiliyor load balancer hizmetindende memnun kalmadım aynı zamanda o kadar para ödemenin anlamı olduğunu sanmıyorum kendi içimde halledebilecekken.
Sitenin önüne bir koruma koymak istiyorum ama gözle görülmemeli capta+5 saniye gibi şeyleri istemiyorum en kötü saldırı anında oto açtırıyorum ama dediğim gibi bu sistemler bana göre insanları darlıyor.