maliyassi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@BetaHouse; Forum içerisinde yazılarına denk geldikçe dikkatle okuduğum üyelerden birisiniz. Uzun ve detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Fakat size kötü bir haberim var. Okuması gereken kitle bunu okumuyor.

Immanuel Tolstoyesvki'nin bir kitabı var "Safsatalar Ansiklopedisi" adında. Okumanızı tavsiye ederim. Bu ülkedeki en başarılı siyasi kişikilerin mantıksal safsataları topluma bu kadar iyi yedirdiği bir ortamda mantıksal açıklamalar hiçbir anlam ifade etmiyor maalesef. Elimden geldiği kadar, böyle durumlarda ortadaki safsatayı anlatmaya çalışsam da karşıdan gelecek bir "Eskiden evinde laptop mu vardı?" tarzı bir cevap beni ciddi manada sinirlendiriyor. Artık bunun öngörüsünü yaptıktan sonra diyalogu en baştan kesiyorum.
Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için, ülke olarak Tolstoyevski yerine Goebbels'in okunduğunu düşünüyorum, yoksa bazı şeyler bu kadar kötüye gidemezdi.

Bireysel veya bir grubu eleştirmiyorum, sadece Giresun'da Seka kağıt fabrikasının nasıl özelleştirdiğini birilerinin okumasını istiyorum, 5 milyon liraya satılıp daha sonra makineleri 11 milyon liraya, araziyi 68 milyon liraya satıldı, böyle bir ihale modeli gerçekten yok, böyle bir fiyat olamaz. Aynı şekilde Telekom'un özelleştirilmesi konusu ve 3 kuruşa özelleştirmenin iptal edildikten sonra çok daha yüksek fiyata özelleştirilmesi, alan kişinin çok yükseğine başkasına satması, onlardan alan kişinin daha yüksek fiyata satması. Elimize 3 kuruş sıcak para geçti belki ama yitti gitti ve zarar ettik. İmf konusunda da xx milyar dolar borç % 1,5 faizden 20 yıla yayılmışken y bir bankadan %6 ile 5 yıl vadeli borçlanıp seçim öncesi imf ye borcumuz kalmadı demek bana mantıklı gelmiyor ve milyarlarca dolar'ın o aradaki %4,5 luk ve kısa vadeli yükü bizim omuzlarımıza biniyor, acı reçete bizlere çıkıyor. Letonya'da bir marketin çatısı çöktü diye Başbakanları istifa etti, bizim ülkenin içinden geçseler muhtar bile görevini bırakmaz üstten zorlama olmadıkça. Kimse görevini yapmıyor, x kişinin isteğiyle, x kişisinin talepleri doğrultusunda diyerek aklıyorlar bir şekilde kendilerini, olan yine güzel ülkemin insanlarına oluyor. 2002 sonrası 2,5 trilyon dolar sadece vergiler ile toplandı, 2 km duble yola asfalt dök, yol yapıldı diye halkın gözleri parlıyor.

Yöneten kişiler bir kenara, halkın hiç mi suçu yok? Trump protestosu için turp yemek, başka bir ülkeyi protesto etmek için portakal bıçaklamak, Amerika'yı protesto için dolar ile burun silmek ve dolar yakmak, yine Amerika'yı protesto etmek için parasını verdiği iphone ları kıran yurdum insanı hatta milletvekilleri ve İsrail protestosu için kola yerine fanta içen valiler, üstüne birde parasını verdikleri kola ve fantaları yol kenarına döküp İsrail'i zarara uğrattıklarını sanan kişiler, gülsek mi ağlasak mı bilemedim.