Merhaba,
Bende dropshipping yapıyorum. Yurtdışı için özellikle Amerika için satışlarda kesinlikle facebook reklamlarını tavsiye ederim, fakat Türkiye içerisinde facebook kullanımı çok az, bu yüzden direk instagram ve google reklamlarını tavsiye ederim. Facebook reklamlarını çıkarken tabiki Instagramda da yayınlanıyor ama şöyle düşünün 10 bin kişiye gösterip vs olacağına 5 bin facebook 5 bin instagram olabilir. Hepsinin instagram üzerinden çıkmasının çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra google adwords ile de deneyebilirsiniz. Hatta genelde şunu yapan çok var, google reklamları ile facebook pixel de dataları toplayıp sonrasında bu dataları look a like ile farklı % ler ile ayrırarak facebook üzerinden görüntülecek yerlerde sadece instagram seçilip bu şekilde ilerleyenler çok iyi sonuçlar alabiliyor.
Organik kısım için ise, SEO şart herkesin bildiği gibi bunun yanında pinterest, instagram ve facebook sayfalarının da büyük avantajı olacaktır. Reklam iyi bir maliyet organik satış her zaman çok daha iyi. Umarım birşeyler canlandırmanızda yardımcı olabilmişimdir.
Evet, yurtdışına Facebook reklamı çıkan arkadaşlarım çok güzel bir dönüşüm aldıklarını belirtmişlerdi. Ben ise ilk etapta yurtiçi ile başlayıp, geliştirdikçe yurtdışına açılmayı planlıyorum. Yurtdışına satış yapmak baya meşakkatli gibi duruyor. Ve tabi ki reklamlarımızı hem Facebook hem Instagram üzerine açacağız.
Google Adwords kesinlikle denemek istiyorum ama tereddütlerim var sitem de çokça replika ürün de bulunuyor onaylanmaz, manuele takılır vs direk domaini banlatmaktan korkuyorum, baya yabancıyım Google Adwords'e ve inanın bu konuda kimden danışmanlık alacağıma da karar veremiyorum forumda bu işi yapan arkadaşların genelde şikayet konularını görüyorum bayağı ve soğuyorum.
" google reklamları ile facebook pixel de dataları toplayıp sonrasında bu dataları look a like ile farklı % ler ile ayrırarak facebook üzerinden görüntülecek yerlerde sadece instagram seçilip bu şekilde ilerleyenler çok iyi sonuçlar alabiliyor. " bu kısmı ise kafam almadı

açma şansınız varmı ?
Açıkçası organikten tüm umudumu kesmiş durumdayım. Pinterest denemedim ama Facebook ve Instagram'da reklam vermeden ürün satmak ciddi anlamda çok zor ve gerçekten değmiyor. Google'ı direk geçiyorum çünkü sitemi direk marka ismi yaptım. Aksesuar satıyorum " aksesuarim.com" vs. yerine direk marka ismini domain yaptım. Burda da kendime göre sebeplerim var umarım tahminlerim de yanılmam

Yani velhasıl kelam Google olsun, Facebook olsun organik satış gibi bi niyetim yok.
Değerli yorumunuz için teşekkürler