Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
' Belki de ikiside değil kendi mücadelenizi tek başınıza verdiniz, hoş öyleyse eğer durum daha vahim tüm zorlukları deneyimleyen birisi olarak sizinle aynı kaderi paylaşan insanlarında bunları yaşamasını dilemek gaddarlık bana göre '

Ben böyle birisiyim. Tüm zorlukların beni bu noktaya getirdiğine inanıyorum. Ve bu zorluklar sayesinde birşeyleri başardığıma inanıyorum. Bu zorluklar olmasa hala anasından babasında harçlık alan birisi olacaktım. Şimdi bu zorlukları başkasının yaaması gaddarlık değil bir fırsat olarakda görülebilir. Herşey bakış açısı hepsi bakış açısı. Kararın ne olduğu önemsiz daima bir kesim mutlu bir kesim mutsuz olacak. SAygı çerçevesindeki sohbetiniz içidne ayrıca teşekkür ederim.
Evet anlıyorum, sizi kamçılamış olabilir bu durum. Maddi açıdan yaşadığınız zorluklar başarılarınızın anahtarı olmuş olabilir, gerçekten bu sizin için bir fırsata dönüşmüş olabilir. Tebrikte etmek isterim bu durumlardan kurtulup hayatınızı inşa etmeye başladığınız için. Bu tamamen motivasyon ve karakter ile alakalı. Ama maalesef ülkemizde bir çok insan bu motivasyona sahip değil. Farkındalık oranı çok düşük, maddi yetersizlik ve fırsat eşitsizliği çok yükseldi ülkemizde. Gençlerin çoğu için bu durum buhrana dönüşüyor, aile ve çevre baskısı, sosyolojik muhabbetler bir yana kalsın kendi içinde bile büyük sıkıntı. Herkes startup yapamaz, herkesin ticari zekası yüksek değildir, standart bir üniversite bitirdikten sonra işini eline alıp hayatına bakmak isteyen milyonlarca genç var. Bir çoğunun artık o tarz hayalleri yok çünkü öldürdüler. Garanti işini eline al hayatına bak kafasında gençler inanabiliyor musunuz hocam bunlar genç, cıvıl cıvıl olmaları, parlak fikirleri, girişimleri, ülkeye faydalı modelleri olması gerekirken tek düşündükleri ya işim garanti olsunda bir şekilde yaşayayım ben. Bu konu uzun uzadıya gider böyle, bende teşekkür ederim saygıyla cevabınız için. Umarım fikirlerimiz karşılıklı bakış açılarımızı bir nebze de olsa değiştirmiştir.