genciletisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fiyat konusunda bi standart olması vatandaş olarak benim de işime gelir ben sadece bilgilendirme amaçlı yazdım. Sonuçta BJK ile ADM aynı değil. Özel anlamlar ifade eden plakalarda miktar fazla çıkıyor ama normal mesela benim adım Kemal. KML olarak alırsam genel bir anlamı yok. Kişiselleştirme bu. Ama GS FB BJK gibi harfler söz konusu olunca rağbet çok olunca miktar da artıyor. Kim nasıl uygular bilmiyorum plaka işlemleri noter ve şoförler odası koordinesinde işliyor artık. Emniyet size bu aşamada plaka tahsis etmek için yardımcı oluyor. Yüksek ücretleri savunmak için akıl hastası olmak lazım sonuçta kimse kolay para kazanmıyor ben sadece uygulamada ücret alınmasını dahi eleştirilmesine istinaden açıklama yaptım çünkü bazı insanlar ben özel plaka da alsam niye ücret ödeyeyim mantığıyla yaklaşıyor bu pek doğru bişey değil. Seçilen ve size özel şeylerin her zaman maliyeti olur. Yazdıklarım geneldir, Adem hocam size de yukarıda cevap verdim standart olması ve en makul düzeyde olması hepimizin lehine 🤗
Benden 15K para istediklerine göre ismimin baya bir değeri varmış sanırım sağolsun EGM sayesinde değerimizi anlıyoruz. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için