Bizde öğrenci olduk o yüzden acitayson yapmayın. Aldığınız kredileri eğitime harcıyormuşsunuz bak bak bak. o yüzden ot gibi mezun oluyorsunuz değil mi ? Kusura bakmayın maaşımdan her ay kesilen 2 k tTL yi çatır çutur yiyip sonra ödemeyin diye vermiyoruz. İster karıyla kızla oğlanlarla yersiniz isterseniz barda diskoda yersiniz isterseniz eğitimenize harcarsınız. Ama nasıl aldıysanız öyle ödeyeceksiniz. Zamanında alırken ödeyeceğiz diye söz verdiniz. Şimdi ödeyeceksiniz. Olay bu kadar basit.( Sözüm konu sahibinde değil geneldir.)
Fikirlerinize saygı duyarak cevap vermek istiyorum; KYK borcunu ödeyen ve her ay xx.xxx tutarında vergi kalemi ödeyen birisi olarak bu borçların silinmesini istiyorum bende. Ben keriz miyim, sizde ödeyin demiyorum mesela. Verdiğim vergiyi sorgularkende üniversite öğrencilerine sıra gelene kadar o kadar çok şey var ki. Buraya örnekler verecek olsam mesaj sınırlamasına tabi tutulur. Bu ülkenin geleceği gençlerdir, sorumluluk almak mezun olunca hayata -20 bin tl ile başlamak değildir. "En başında bile bile borca giriyorsun. Sonra çatır çatır ödeyeceksin." "Ben ödedim sende ödeyeceksin." gibi yaklaşımlar bencillikten öteye geçmiyor, yapıcı olmak lazım biraz. Herkes sizin gibi olmayabilir, belki varlıklı belki şansı yaver giden bir insansınız. Belki de ikiside değil kendi mücadelenizi tek başınıza verdiniz, hoş öyleyse eğer durum daha vahim tüm zorlukları deneyimleyen birisi olarak sizinle aynı kaderi paylaşan insanlarında bunları yaşamasını dilemek gaddarlık bana göre. Hali vakti yerinde olupta değil kredi, burs çıkanları bile gördüm. Herkes iş bulamayabiliyor, bulanların bir çoğuda asgari ücretin çok az üstüne çalışıyor. Bu para kendi hayatını inşa etmeye yetmezken bile üstüne bir de KYK borcuyla karşı karşıya geliyor. Demem o ki keşke tek derdimiz bu olsaydı da size hak verseydim. Ama buna sıra gelene kadar; o kadar çok sağa sola dağıtılan para, affedilen milyar TL borçlar , boş köprüye geçim garantisi verip milyonlar aktarılırken şirketlere, peşkeş çekilirken ihaleler, Suriyelilere 40 milyar dolar harcanırken bu ülkenin ferdi ve geleceği yeni mezun kardeşlere yapılacak bu kıyak bu kadar rahatsız etmemeli.