arkadaşlar cidden merak ediyorum.
siyasilerin bir şekilde ekonomiyi düzeltseler dahi insanların ekonomisi düzelir mi?
burada siyasilerden kastım bugünkü iktidar vs değil ve sadece Türkiye'de değil.. yunanistan ispanya italya hep batık. almanya da sıkıntıda belçika bir ileri bir geri, fransa dokunsan patlayacak, abd desen allaha emanet...
1982 doğumluyum ve 1 nisan 1994 kararlarını çok iyi hatırlıyorum. 2 nisan 1994'de ortaokul öğrencisi olarak arkadaşlarla sohbet ederken dedik ki
oğlum biz böyle mal mal gidersek babalarımız gibi sürünürüz kafayı kullanmak gerek ben bilgisayar sektörünü tercih etmiştim, Koray diye arkadaşım yazmayı tercih etti o, Müjde diye çok dalga geçtiğimiz bir kız vardı o çizim yapmayı tercih etti. biz 3 arıza girmediğimiz cıkmadığımız iş kalmadı. oyuncak sat, turistlere su sat (ingilizce konusulmak şartıyla) amacımız para değildi.. su satarken ingilizce öğrenmek, oyuncak satıp gelen para ile yunanistan - bulgaristan - romanya turu yapmak vs vs..
Koray maşallah bir tercüme ofisi var 6 yabancı dil biliyor. 1 gün olsun işsiz kaldığını görmedim.. genelde süper lig ve TFF takımlarına tercümanlık yapıyor. boşta kaldıkça da dünya klasiklerini çeviriyor Türkçe'ye şu ara İtalyan edebiyatıyla yemiş kafayı
Müjde iyi bir grafiker bence ama macera aradı kalktı video işlerine daldı.. takma ismi ile birçoğunuz youtube da onun animasyonlarını izliyorsunuz
bende kendimce bilgisayar tamiri ile başladım yazılıma geldim..
38 yasındayım eminim ki iktidara ekonomi profesörü koysak bana bir faydası olmayacak... ben kendimi geliştirmedikçe...
1995 - 1996 larda bana mal diyenlere bakıyorum onlar kızlarla gezer tozardı (bende gezdim ama onlar haftada 3-4 kere gezerken ben ayda 3-4 kere) şimdi bakıyorum onlar hep devlete kızıor ediyorlar iş yok, para yok vs vs ben ise mesai saatimi ben belirlerim, müşteriyi ben belirlerim takılıyorum. oğlum sen şanslısın diyorlar.. şanslı değilim yatırımcıyım...
iktisat okudum özellikle kuralları koyanlar o kadar güzel koymus ki. marx, engels, adams uyandığında iş işten geçmiş oluyor... yada erken uyanmışsan sana şanslı diyorlar..
SORUM BASİT :
siyasilerin bir şekilde ekonomiyi düzeltseler dahi insanların ekonomisi düzelir mi? Sİyasiler bizim kaba etimizi kurtarır mı?