hiç mi kamera yok o ülkelerde neden sürüyle gömülen göremiyoruz? bugün haberlerde yaşlı bir kadın kamyon altında kaldı hastaneye gitmemek için yalvarıyordu. evinde ölen çok nadir bu hastalıktan nedense herkes hastanede ölüyor niye acaba diye sadece ben mi soruyorum bu soruyu
Yanlış anlamazsan ne dediğini hiç anlamadım, cümlelerin tamamen devrik olmuş 4-5 kere okudum bir çıkarımda bulunamadım. Hangi ülkelerde kamera mı yok? Afrika'nın 3. dünya ülkelerinden mi bahsediyor acaba dedim ama var veya yok demem neyi değiştirir, televizyon ne gösterirse onu görürüz, onca gündem varken Somali'nin elektriği ve suyu olmayan köyünde kaç kişinin hangi hastalıktan öldüğünü duymayı mı bekliyorsunuz diye düşündüm ama kamera ile ilgili soru bu değilse anlarım. Sürüyle gömüleni tam olarak nerede göremiyorsunuz? Ülkemizde o kadar çok kişi öldüğüne mi inanmadınız yoksa yine mi Afrika ile ilgili? Genel olarak Afrika'nın yerel basınını günlük takip ediyordunuz ama aşırı bir ölüm sayısı mı göremediniz gerçekten bulmaca çözüyor gibi hissediyorum kendimi. Son cümlenizde ise bir yaralının ihtiyacı olduğu halde hastaneye gitmek istemediğinden bahsetmişsiniz bakın işte bunu anladım. Sadece bu forumda bile covid testi konularına bakarsanız gecenin 01:00'inde sırada 200 kişi bekliyordu küçük bir hastanede bende sıraya girmedim eve döndüm diyenleri görebilirsiniz. Bu şeye benziyor, x tv ' de ülkemizin bir sarayın ejder meyveli smoothie içildiğini görüp ne bileyim bir grup insan keyif yapıyor diye 90 milyon nüfusu devasa bir ülkede sırf ekranda o garip içeceğin içildiğini görüp bu ülkede fakir 1 kişi bile olamaz, herkesin cebinde 2şer telefon, 1er spor araba, 1er iş arabası, 2si kışlık 1i yazlık olmak üzere 3er dairesi var demek gibi bir şey. Bir kadın hastaneye gitmek istemedi, o yüzden ülkede kimse hastaneye gitmek istemiyor, güvenmiyor, bakın hastanelere güvenilse veya ilaçlara güvenilse bu kadında hastaneye gitmek isterdi, demek sağlık sistemine tüm ülke güvenmiyor gibi bir sonuç çıkıyor. İyi bari o kadın boğaz köprüsünden atlamamış, belki su çok güzeldir ama havalar soğuk, dayanamazdık.
Bir aşı yapılmışsa bunun formülü bellidir ve içinde uygunsuz bir madde varsa sizin bizim gibi bu işten anlamayan insanlar mı daha iyi bilir sizce? Doktorlar, profesörler, kimyacılar vs. ilgileniyordur zaten, bir durum olursa ben o bilim insanlarını dinlemeyi tercih ederim, aşı karşıtı bakkal Abdulrezzak amcayı değil. İnsan ömrü bu denli uzun ise ve çoğu hastalığa çare bulunmuşsa ki labratuar ortamında organ yapılıyor, yüz nakillerine kadar en olmadık işler başarılıyor, bunları deve sidiği şifadır diyen şarlatanlar yapamazdı. Bu arada Hz.Nuh'un cep telefonu yoktu, deve sidiğine inananlar varsa bari ona inanmasınlar. Bilimin ışığı ile aydınlanmak varken neden böyle ünvanlı şarlatanların televizyonlarda insanların beynini bulandırdığını asla anlamadım zaten. Sözün özü ise yetkin kişilerin söylediğine inanın, nasıl manav inşaat projesi çizemiyorsa, eczacılar uçak uçuramıyorlarsa sağda solda aşı bizi kısır yapacak diyenlere aşı konusunda hiçbir bilgisi olmayan insanların komplo teorilerine inanmamanızı tavsiye ederim.
Covid19 aşısı hakkında pek konuşmayacağım. Son zamanlarda çok kızdığım bir konuya değinmek istiyorum. Isim vermek istemiyorum ama sosyal medyada kendisi bir b.. sanan bazı kişiler " bebeklerinize hiç bir aşıyı(Hepatit,verem,kızamık,tetanoz vs) vurdurmayın" diye insanları yanlış yönlendiriyorlar.
Yukarıdaki konu hakkında herkesin görüşünü almak isterim. Bebeğine aşı yaptırmayan var mı gercekten aramızda?
Bitkisel ürün satıp ticari gelir elde etmek adına insanlara "covid ilacını sakın kullanmayın , virüs değil ilaç ölduruyor." şeklinde tavsiye veriliyor.
Ben bunlarla mücadele edilmesi taraftarıyım.
Covid ilacı başka, aşı olayı başka. Şahsen covid olsam verdikleri günde 8 tane hapı yutmazdım. Korona'dan korunmak istiyorsam korona aşısı olurum, grip aşısı değil. Verdikleri ilaç sıtma ilacı, sıtma olsam tamam ver kullanayım ama bu korona o sıtma, o ilaç hangi akla hizmet veriliyor elde mi kaldı sıtma ilacı yoksa üretici ve patent sahipleri köşeyi dönmek için mi uydurdu anlamlandıramıyorum. Midemize iyi gelen bir ilacı bacağımız için kullanmıyorsak bence sıtma için üretilmiş bir ilacı covid için kullanmamalıyız. Bu tüm dünyanın çaresizliği ve elde aşı veya ilaç olmadığı için belki plasebo belki sonuç olarak antiviral olduğu için belki etki eder kafası ile kullanıldığını düşünüyorum.