Dünya çapınca 66,357,090 kişi bu hastalığa yakalandı, 1,527,087 kişi bu hastalıktan hayatını kaybetti, forumda da çoğu kişinin ailesinden birileri dahil. Ölenlerin çoğunun son sözü " boğuluyorum, yalvarırım beni kurtarın " olmuş. Kusura bakmayın ama ben nefessiz ölmek istemiyorum, huşu içinde yaşını başını almış halimle uykumda unumu elemiş, eleğimi asmışken ölmek isterim huzur içinde. Dünya üzerinde çoğu hastalık aşılar ile tamamen sıfırlandı, özellikle gelişmiş ülkelerde aşı ile çözülebilecek basit hastalıklardan ölen yok denecek kadar azdır. Aşı yaptıramayacak kadar fakir ve gelişmemiş bazı Somali gibi Afrika ülkelerinde ortalama yaşam süresi 38.. Yan etkisi olur mu? Belki, bilemeyiz. Faydaları zararlarından çok fazla olacağı kesin. Yanılmıyorsam 5 çeşit aşı bulundu, tüm dünya yoğun çaba harcadı ve resmen yarıştılar, insanlık bitmesin diye uğraştılar. Evlerimizden dışarı çıkamıyoruz, evlerimize kimseyi alamıyoruz, sadece birini değil, bir market poşeti bile sokarken tedirgin oluyoruz. Sizi bilmem ama ben kendimden çok acaba bir yerden kapıp birilerine bulaştırır mıyım? Birilerinin sebebi olur muyum? diye düşünüyorum. Hal böyleyken acaba çip mi takacaklar? İçine sıvı verici takıp bizi mi takip edecekler? Tüm aşılar bizi kısırlatırmaya mı çalışıyor? Üzerimizde bir şey mi deneyecekler? gibi soruları soruları sormaya gerek duymuyorum.
Hastayken bir doktora gittiğimizde sorguluyor muyuz? Hastasıyız doktorun, tüm dünya aşı çıksın diye dört gözle bekliyor, biz çıkanları beğenmiyoruz. Herkes oturup evinde organik aşı bulmayı denesin o zaman, kafalar rahat olur. Belki şaka gibi geliyor ama bu hastalıktan yakınını kaybedenlerden özür dileyerek söylüyorum, belki ceset torbası ile, belki kireçlenerek, çoğunlukla direk tabut ile bir toplu mezarda cenazeye yakınları bile katılamadan definler gerçekleşiyor çoğunlukla. Emin olun aşı karşıtlığı yapan kimse böyle ölmek istemez, bu hastalıktan can çekişen kişilerin feryadını duyan kimse " ben aşı olmam ya " demez, aşı olmayacağında taşıyıcı, süper bulaştırıcı olup birilerinin ölümüne sebebiyet veren, oradan oraya bu virüsü yayan biri olma fikri de kulağa hoş gelmiyor. Cem Yılmaz'ın dediği gibi, Muhittin Topalak from Kazlıçeşme, kimsenin işi gücü yok biz üremeyelim diye uğraşmaz, tüm dünya bu aşıları olacak zaten bir şekilde. Merak etmeyin yani üreyemeyecekse kimse üreyemeyecek, dünyanın sonu gelecekse gelir, sadece bize garezi yok birilerinin. Bazılarının beğenmediği o aşının çoğu Afrika ülkesine hiç ulaşamayacağını biliyor musunuz peki? Haftada 1 öğün zor bulan, tenekeden veya tahtadan yaptıkları çadırımsı evlerinde hayatta kalmaya çalışan gariban Afrika insanları ve tüm dünyanın yüzlerce milyon doz ön siparişini verdiği aşılar, hiç sanmıyorum. Sipariş veren ülkelere bakarsanız bu tip 3. dünya ülkelerinin olmadığını görürsünüz. Onlarda belki iç çekiyorlardır aaah keşke bizde aşı olabilsek diye. 1 yıldır insanlar çevrelerindekiler bir bir bu hastalığa yakalanırken, ölürken ve evlerine kapanırken sadece 1 umut ile ayakta durdu diye düşünüyorum, " aşı yakında çıkacak ", o yüzden en basit tabir ile bu aşı karşıtlığına " haksızlık " diyebilirim.