Rayjon32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladığım kadarıyla babamın hakkı dediğiniz yer dedeniz öldükten sonra kalacak miras payı,

iyi okuyun çünkü benzeri başımızda, çok uğraştık ve bu şekilde çözüldüğünü öğrendik.

Eğer ki, dedeniz ölmediyse ölene kadar beklemeniz gerekir, çünkü sağ olduğu müddette malını kime aktardığına mirasçıları karışamaz. Fakat, bu mal aktarımında usulsüzlük tespiti yani örneğin;

Dedeniz gider, bedelsiz bir yolla malını amcanıza halanıza aktarırsa,
Dedeniz ölür, kalan miras bedelsiz yolla alınırken mirasçılara hak verilmez, kandırılır/imza attırılırsa,
Dedeniz gider, resmiyette bedeli gözüken şekilde; Örneğin 300.000 TL'lik bir daireyi resmiyettei 20.000 TL gösterip elden teslim aldım derse,

bu durumlarda çözüm yolu olduğunun bizzat şahidiyim. Farklı durumlar da vardı ama aklımda kalmamış,

Benzer durum şu oldu buradan örnekle giderseniz durumu daha iyi kavrarsınız, ama en iyisi düzgün bir avukata başvurun ama para için yapana değil dost vb. olsun her şeye para istemesin zaten sonucunda alacağını biliyorsa avukat her adımda para istemez.

Sağlam bir avukat ile çözülür işiniz, geçmiş olsun maalesef haksızlık çok. Benden başka benim ailemde araştıran olmadı bu durumları, mal uğruna canlar verildi maalesef kimler neler öldürüldü ama ben arkasında durdum ve yasal olarak hakkımı aldım. Korkarsanız, işinizi BİLMEDİĞİNİZİ fark ederlerse üstünüze binmeye çalışırlar, geçmiş olsun.
Anladim hocam olmelerini bekleyecegiz yani bu durum da insanlar da malesef hiç vicdan kalmamis kaç yıldır tek kuruş vermediler kucuk ogluna dugun yaptilar ev aldilar digerine para verdiler bize gelince mal kaciriyorlar evi aktariyorlar