Anladığım kadarıyla babamın hakkı dediğiniz yer dedeniz öldükten sonra kalacak miras payı,

iyi okuyun çünkü benzeri başımızda, çok uğraştık ve bu şekilde çözüldüğünü öğrendik.

Eğer ki, dedeniz ölmediyse ölene kadar beklemeniz gerekir, çünkü sağ olduğu müddette malını kime aktardığına mirasçıları karışamaz. Fakat, bu mal aktarımında usulsüzlük tespiti yani örneğin;

Dedeniz gider, bedelsiz bir yolla malını amcanıza halanıza aktarırsa,
Dedeniz ölür, kalan miras bedelsiz yolla alınırken mirasçılara hak verilmez, kandırılır/imza attırılırsa,
Dedeniz gider, resmiyette bedeli gözüken şekilde; Örneğin 300.000 TL'lik bir daireyi resmiyettei 20.000 TL gösterip elden teslim aldım derse,

bu durumlarda çözüm yolu olduğunun bizzat şahidiyim. Farklı durumlar da vardı ama aklımda kalmamış,

Benzer durum şu oldu buradan örnekle giderseniz durumu daha iyi kavrarsınız, ama en iyisi düzgün bir avukata başvurun ama para için yapana değil dost vb. olsun her şeye para istemesin zaten sonucunda alacağını biliyorsa avukat her adımda para istemez.

Alıntı
Baba ölmeden önce arabasını ve iki evinin birini iki çocuğuna verir, üçüncü çocuk dede öldükten sonra(bu torunlar da olabilir sıkıntı yok yasal mirasçı) bir şey kalmadığı için gider malını diğer çocuklarına aktardı ölmeden der.
Dava gidişatına göre evi ve arabayı alan çocuklara sorulur nasıl aldınız diye, eğer para verilerek satış usulü alındıysa satışta kaç paraya satıldığı, evin gerçek değeri öğrenilir. Eğer satış fiyatı doğru ise parayı veren kişinin yani örneğin amcanın o kadar parayı nereden bulduğu kontrol edilir ve bu paranın dedenin hesabına geçip geçmediği, geçtiyse o para bu kadar süre içerisinde nereye gittiği öğrenilir.

Yani gidip amcan dedenin banka hesabına parayı yatırarak almaya kalkışsa, deden o parayı çekse ve amcana elden verse, amcan eşinin kardeşinin hesabına yatırsa ve siz bunu mahkemede delil olarak sunsanız -tabi ki her şey hakimin kanaatine göre ama senaryoya göre olası ihtimallerden yüksek olanı- hakim bu delili kabul eder.

Sağlam bir avukat ile çözülür işiniz, geçmiş olsun maalesef haksızlık çok. Benden başka benim ailemde araştıran olmadı bu durumları, mal uğruna canlar verildi maalesef kimler neler öldürüldü ama ben arkasında durdum ve yasal olarak hakkımı aldım. Korkarsanız, işinizi BİLMEDİĞİNİZİ fark ederlerse üstünüze binmeye çalışırlar, geçmiş olsun.