civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok doğru hocam, zaten söylediklerim niche özelinde geçerli, niche site sonuçta tek kelimeye odaklanır ve onun uzantı kelimelerine odaklı içerik üretir. O nedenle ilk söylediğiniz içeriğe ve ziyaretçiye göre değişkenliği daha az, öteki türlü zaten böyle bir sektör olmazdı, niche sitenin farkı kalmazdı. haber sitesinden bahsediyorsak dediğiniz doğru.

bir niche sitemden örnek vereyim, 0,50 kuruş da görüyorum bazen, 50 tl de, ama ortalaması 4-5 tl her zaman (tbm) Bu ortalama değişmez hocam, her ay sonunda %10-20 oynuyor ancak.

ihale mantıgı ile çalıştıgı doğru ama dönemsel bir kelimeden bahsetmiyorsak, (amerika seçimi kim kazanır, korona virüs istatistikleri, game of thrones 8.sezon vs.) dalgalanmalar o kadar agresif olmayacaktır, yani reklamverenlerin alt limit 20 tl iken, bir bakmışsınız 2 tl olmayacaktır. (Global ingilizce bir kelimede)

Ama ben mesela Türkçe kelimelerde bunu görüyorum, kriz anında reklamverenler çekildiğinde tbmler inanılmaz oynuyor. Ocak ayında 0,15 tbm olan sektörel sitemde, şuan 0,45-0,50 düzeylerinde. Yani 11 ayda 3 katına geldi.

Hiç bir ingilizce sitemde bunu görmedim, yıllık ortalamaya göre ay bazında %10-15 dalgalanmalar
Tbm ortalaması belki çok değişmez ama genel olarak demek istediğim oradaki tbm oranlarına göre niche sektöre girmemek tek bir kelime üzerine değilde ana kelimenin alt kelimelerine yoğunlaşmak daha önemli, ana kelime 8-20 arası bir tbm gösterir belki ama bunun alt kelimesinde çıkacak farklı bir reklam çok çok daha yüksek bir tbm verebilir, niche sektörde yüksek tbm isteniliyorsa en önemlisi içeriği kaliteli tutmak ve ziyaretçiyi o içeriği okuduktan sonra başka bir sayfaya geçmesini sağlamak rtb mantığında ihale artması sayfa gecişi ile oluyor kendi reklamıma 10k yakın tıklama yapıp tüm ziyaretçi davranışlarını test etmiştim tbmyi etkileyen çok çok farklı faktörler var