civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hiç alakası yok demek pek doğru değil hocam bence, sonuçta reklam verenin verdiği teklifler, tık başına ödediği parayı işaret eder bu da ürünün, hizmetin, sektörün vs. anahtar kelimenin tbm i için fikir verir.

atlanan şu tabi, site sadece o anahtar kelimeden hit almayacak, o anahtar kelimeden aldığı hitlerde de giren adam belki de bambaşka bir reklama tıklayacak. Mesela ben son zamanlarda bebek arabası ile ilgilendim, ama sigorta şirketi ararken girdim sigorta blog sitesine, ama google bana bebek arabası reklamları gösterecek

ancak bir projeye başlarken, tbmler hakkında yaklaşım yapılabilir bu değerler ile. Ben şahsen öyle yapıyorum, dediğim gibi max %30 şaşıyor beklediğim tbm e göre. Bunu yaparken de mevcut sitelerin tbm değeri ile buradaki reklamveren tekliflerini orantılamak, ayrıca tek bir kelimeden ziyade, onun 2 li 3 lü uzantılarını ve yakın kelimeleri de kontrol edip, daha ortalama bir değer ile beklentiye girmek daha doğru olur.
Tbmyi etkileyen en büyük faktörlerden birincisi sitenin içeriğidir hocam, tbmsi 2k 3k olan sektörlerde kalitesiz içerik ile aynı reklamdan aldığım tbm oranı 1.50tl geçmiyordu tbm locklaniyor, daha kaliteli bir içerikli aynı reklamdan 2k Tbmde almıştım, yani oradaki tbm oranları aslında çok çok önemli değil adsense için, Adsense yayıncısına max %68 veriyor bazen %3 5te verdiği oluyor tamamen site içeriği içerik kalitesi ve ziyaretçinin siteye girdiği andan reklama tıkladigi ve reklamverenin sayfasındaki izlenimine kadar bu tbm değişkenlik gösteriyor, niche sektörlerde rtb ihale mantığı çalışıyor reklamlar, alt ihale üst ihale bedeli tbmleri her zaman değişkenlik gösteriyor o yüzden kelime planlayıcıdaki tbm oranlarının çok çok bir önemi yok.