Arkadaşlar merhaba, dünden beri takip ettiğim bir
Imac 2011 i7 makine vardı, ihaleye katıldım ama bir türlü cesaret edemedim çokta uygun fiyata satıldı.
489 ya ihale bitti. Şimdi listemde başka cihazlarda var ve aşağı yukarı satış bedelleri bu civarda. Almanyada çok akrabam var ve birinden rica ettim iletişim adres bilgilerime onunkileri girdim, ihaleyi kazanırsam sana yollasınlar sende bana getir dedim tamam dedi.
Tecrübe sahibi olan ebay.de den ihaleye katılıp alışveriş yapan varmıdır. Bana tavsiye verecek.
(Ödeme sadece paypal var diye biliyorum, o kısmı buradaki aracı arkadaşlar ile çözerim.) Edit: 12.12.2020 Kendim Çözdüm Benim gibi Ebay üzerinden açık arttırma ile almak isteyenler için yol gösterir umarım.
Ebay.de sitesine girin ve arama kısmına almak istediğiniz cihazı yazın aratın ve sol yan tarafta seçeneklerde açık arttırmayı seçin. Tüm bu işlemleri chrome tarayıcı ile yapın siteyi translate edin herşeyi TR yapıyor ve takılmıyorsunuz. Önce bir kaç ihaleyi izleyin ve hangi cihaz nasıl gidiyor, insanlar nasıl arttırıyor takip edin. İhale saati Almanya saati ile bizden 2 saat geri olduğu için sabaha denk gelirse biraz daha avantajlı olursunuz.
İstediğiniz bir ürünü takip ederken en büyük incelik fiyat sonra 5-7 saniyede kazandınız kazandınız yoksa gibidyor. Yani başlangıç fiyatı 1 olan cihazın değeri atıyorum 1000 ortalama ihaledeki rakam gelmiş 200 ve 15-20 teklif veren var ama takip eden %30 u kadar olur genelde ve Eğer makine benim kesin olacak diye biri ise otomatik arttırmada üst limiti çakıyor siz ne vereniz otomatik artıyor. Onu anlıyorsunuz zaten ve takip etmeye gerek kalmadan bırakıyorsunuz. Ama rasgele görenler fiyat vermişse 2-3 kişi takip ediyor ve son 5-8 saniyeyi bekleyip o an üst limitini girip şansa o an en iyi rakamaı kim verdiyse bir önceki rakibin 1 üstünde ihale ona kalıyor.
Edit: 11.12.2020 Almanya Saati ile 14.30 gibi Makine Geldi Akrabalarıma.
Cihaz üzerinde satın alınma etiketi vs orijinal kutusu ile gelmiş 1850 ya almış bana satan.
Makine Alındığı günki kadar temiz ve içindeki köpük ile ekran kılıfı bile orijinal.
328 ya aldım 20 kargo 348,
Ödemeyi Enpara ile yaptım komisyon vs hiçbirşey olmadan.
Cihazı Elektriğe bağladıyıp kontrollerinide yaptık, nokta hata yok desem yeridir.
Satıcı ne dediyse birebir aynı alet.
Benzer şekilde almak isteyen arkadaşlara yol gösterme amaçlı bilgilendirme yaptım.