civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
webmaster forumu mu yapacaksınız hocam anlamadım? eğer öyle düşünüyorsanız, bu foruma bakıp gerçekci davranmanızı tavsiye ederim.

Dün bir konuyu okurken Coşkun Bey sadece sunucusu için 800.000 tl para harcadıgını söylemiş
  • Eğer elinizde, forumu direkt aktif bir biçimde kullandırabileceğiniz, belirli bir alanda özelleşmiş sayısı yüzlerle binlerle ölçülür bir hazır kitleniz yoksa (Örnek veriyorum üniversitede hocasınızdır da üniversitenizin bir platformu yoktur oradan yola çıkıp daha sonra tüm üniversitelere hitap eder hale getirirsiniz veya bir kızlar derneğiniz oluşumunuz vardır da o kitleden başlayıp daha sonra kızlar soruyor gibi büyümeyi hedeflersiniz vs.)
  • Eğer yenilikçi bir fikriniz yoksa (daha önce yapılmamış ve gerçekten ihtiyaç duyulan, yaptıgınız anda insanların kendi kendine doluşacağı)
  • Ya da ilk etapta insanları çekmek için reklam ve içeriğe ayıracağınız bütçe yoksa (aylar sürebilir, özellikle forumda kitleniz yoksa çok daha agresif rakalmlarla reklam yapmanız gerekir, heleki rakipleriniz var ve güçlüyse)
Forum işine girmek son derece mantıksız. Onun yerine blog sitesi açıp daha az maliyet ile adsense ve backlink geliri hedeflemenizi öneririm.

Değerli yorumunuz inanin beni çok asırı sekilde ilham verici hale getirdi. Aklıma mükemmel proje aşılağınızı belirtmek isterim 😊 Allah razi olsun diyorum hocam minnettarim .
tesekkür ederim