Merhaba arkadaşlar. Normalde tüm web projelerimi django veya php kullanarak yapıyordum.
Yeni projemde bir değişiklik yapıp nodejs kullanmaya karar verdim ancak takıldığım yerler oldu.
Araştıra araştıra belli birşeyler öğrendim ancak takıldığım birkaç nokta var. Yardımcı olmak isteyen bir arkadaş olursa çok sevinirim.
İlk takıldığım nokta;
Basit bir helper oluşturdum ve userid gönderip kullanıcının kullanıcı adını dönmeye çalıştım ancak sorun şu ki;
-findOne fonksiyonunun içinde return yazınca maalesef çalışmıyor. Ancak console.log() kısmında sorun yok. O kısım çalışıyor ancak geriye değer dönmüyor. Alttaki açıklama satırındaki return kısmının önününü açınca sorunsuz çalışıyor. Ancak user değişkenini de findOne kısmının dışında undefined veriyor. Bir türlü çözemedim bu sorunu.
const User = require('../model/User')
module.exports ={
userBilgi : (_id) => {
User.findOne({_id},(error,user)=>{
console.log(user )
return user.username
})
//return "aaaaaaaaaaaa"
}}İkinci takıldığım kısım ise modellerdeki foregin key tarzı bağlantılar. modelleri bağlı tanımlıyorum ancak konsola yazdırdığımda sadece id yi yazıyor. modelleri filtrelediğimde (nokta) . ile bağlı olan modele gidip oradaki verileri göremiyorum. Bu konularda bilgili bir arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. İnternette baya bi araştırdım ancak ya doğru soruyu soramadım google a yada çok basit bir şey olduğu için kimse takılıp ta sormamış
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim