Forumda benzer onlarca konu içerik var.

Size izleyecek olduğunuz en garanti yolu yazayım. Öncelikle bilmeniz gerekir ki 1.000 TL vs gelir elde edip mükellef olmalı mıyım sorusunu aklınızdan çıkarın. Zira size masrafı kazandığınızdan fazla olacaktır.

Cimer'e şu şekilde yazın;

Ben internet üzerinden yazılım/ web sitesi yapıyor ve sitemde/uygulamamda Google reklamları yayınlıyorum, karşılığında aylık ortalama 800-1.000 TL arası (artık ne kadarsa) yurtdışından harçlık kazanıyorum. Bu işi yaparken uzun saatlerimi veriyorum. Son zamanlarda gördüğüm kadarıyla herkese vergi incelemesi yapılıyormuş. Sorup soruşturduğumda 800-1.000 TL kazanırken eğer şahıs işletmesi açıp mükellef olursam diğer masraflarım hariç 868,18 TL Bağkur Primi, 300 TL muhasebeci ücreti, 58 TL beyanname, KDV ücreti şeklinde temel masraflarım oluyormuş. Ben bu kadar kazanmıyorum. Kazandığımın bir kısmını masraf ettiğim için elimde kalan para XXX TL kadar. İşsizim/Öğrenciyim/Maaşım yetmiyor bu şekilde harçlık yapmaya çalışıyorum. İleride devletimle vergisel anlamda bir sorun yaşamak isteyecek olduğum son şeydir. Bu sebeple siz devlet büyüklerimden ne yapmam gerektiği konusunda net olarak bilgi istiyorum. Eğer mükellef olmam gerekirse bu şartlar altında bu işi yapmayı bırakmam gerekecek ve harçlık elde edemeyeceğim. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Saygılarımla.

Yukarıdaki ilgili yerleri kendinize göre doldurup gönderin. Elinize ulaşacak olan cevapta tam olarak ne yapmanız gerektiğini görmüş olacaksınız. Hem bu başvuruların sayısı ne kadar fazla olursa henüz tam olarak konuya hakim olmayan yetkililer bu tür ufak meblağlar için muafiyet vs gerçekleştirebilirler.