gayet net özetlediniz.
Öyle şirket kurmadan vergi dairesine gidip gelir beyan etmek filan varsayım hayal sadece.
şu evden kira getirim oldu vb... vergisini ödeyeceğim diyebilirsin vergi dairesine.
O kadar araştırdım google'dan kazancını şirket kurmadan vergilendirmenin mümkün olmadığını gördüm.
Ha devlet artık gece yarısı çıkan bir kararname ile herşeyi baştan yazabiliyor, buna da bir kararname çıktıysa bilelim bizde, öğrenelim.
Ama şimdi burada okuyan birisi gidicek vergi dairesine vericek kimlik numrasını sonra çarşı karışacak...
Şu zamana kadar oyunun kuralları belliydi, şirketini kuruyosun vergini veriyosun. Kurallar değiştiyse kuralları bilen net yazsın,
sanıyorum, burdan galiba ile yol göstermeye çalışılıyor ama başlığa bakıyoruz "Ticaret Bu, Oyun Değil Arkadaşlar.". Evet ciddi bir işse ticaret, ciddi ciddi işi bilenler yol göstersin, ya da sadece gerçekten emin olduğu bildiği bilgiyi söylesin
@Shorty; gibi.
Bir ek daha yapmak isterim başımdan geçen bir tecrübe.
2009 yılında sahip olduğum küçük bir oyuna donate olarak yatırılan 5, 15, 25 TL düzenli ödemeleri vergi müfettişi ilk başta ticari gelir olarak kabul edecekti ancak 2011 - 2013 yılları arasında işi büyüttüğüm ve daha yüksek gelir elde etmeye başladığım için 2009-2010 yılları arasındaki gelirimi incelemeye almamıştı çok büyük bir iyilik yapmış oldu bana 2011 ve 2013 de ben daha yüksek kazanç elde etmeseydim muhtemelen ceza sadece 2009-2010 yılları arası için çıkacaktı yani devlet her durumda benden bu parayı alacaktı baslangıçta kazandığım gelir şirketi çevirmeye yetecek düzeyde değildi ancak düzenli bir gelir elde etmeye başladığım anda şirket olsaydım baştaki bu 5, 15 , 25 tl görmezden gelinebilirdi muhtemelen ve hiç ceza çıkmayabilirdi