mryvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sanatçılar vs hepsinin muhasebecisi var, olmasa bile ajanslarla gider pusulası vs ile vergilerini öderler.
Atıyorum netd müzik kanalında videosundan para kazandı sanatçı. Adsense önce netd 'ye ödüyor doğal olarak. Onlar işi kılıfına uydururlar bizim gibi gariban ve cahil değiller bu konularda.
Konserler de zaten organizasyon şirketleriyle yapılıyor.
Yani ben şimdi vergi dairesine gitsem, bu ay google'dan 3bin lira kazandım bunun vergisini ödemek istiyorum desem dikkate alınacağımı sanmıyorum.
Ki bunu konuda defalarca kendiniz de yazmışsınız mali müşavirler bile net bilgi sunmuyor diye.
Çünkü bu sizin hayaliniz, düşünceniz, teziniz.
Sizin dediğiniz gibi birşey olsa kim neden şirket kurmakla, muhasebeciyle, kira stopajıyla, damga vergisiyle, fatura kesmesiyle, bağkuruyla filan uğraşsın?
Burada kafa bulandırıyorsunuz başka bişey değil.
Kim şirket kurmadan gelirini beyan edip vergisini ödemiş? Ben hiç rastgelmedim, görmedim duymadım. Varsa yazsın bizim cehaletimizi alsın. Ama öyle varsayımla değil, kesin bilgilerle.
Varsayımlarla gidersek ohooo, vergi dairesinde dayısı olan vatandaş vergi ödemiyor, varsayım bu.
Sarayda tanıdığı varsa milyar dolarlık ihalede bile vergi ödemiyor, bu da gerçekler....
Maalesef kurdukları sistemin eksikleri mevcut internet üzerinden elde edilen gelirlerin vergilendirilebileceğini bile yeni farkettiler durum bu şekilde olunca kimsede net bir bilgi yok hükümetin internete olan bakış açısı göz önünde oluncada oturup bu işe kafa yorup sistemi nasıl iyileştirecekleri konusunda kafa yormuyorlar.

Düzenli bir gelir elde etmeye başladığınız andan itibaren bu ticari kazanç olarak kabul ediliyor bunun alt/üst limiti yok. Şahıs şirketi olma şartlarını yerine getiriyorsanız yani ticari kazancınız şirketi çevirebilecek bir noktaya ulaştığı anda mükellef olmaya başlamanız gelirinizi beyan etmeniz gerekiyor.