Ben murat 131 alacaktım 20 binden aşağı yok. Araba almak artık ultra lüks.
Biz almasak ta alanlar oluyor. Piyasa bir şekilde dönüyor.
Piyasa
@CanDostu; dediği gibi dönüyor. ancak zenginler lüks araba alıyor o yüzden fakir ne araba alabiliyor nede arabasını satabiliyor.
Yanlışınız var hocam. Şundan dolayı yanlışınız var diyorum; Türkiye'de eskiden 3 sınıf vardı. Zengin, orta sınıf ve fakir. Geldiğimiz noktada zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. Orta sınıf ise ya zengin oldu yada fakir sınıfına düştü. Eskiden bir ailede 1 kişi çalıştığında evi döndürebiliyordu. Şuan en az 2 - 3 kişi çalışacak ki evi döndürebilsin. O nedenle orta sınıf kalmadı. Bunun dememin sebebi ise aslında araç alım satım işleri çatır çatır devam ediyor, durmadı. Araç alan kesimin büyük çoğunluğu zengin kesim. Fakir kesim kredi falan çekip bir şekilde dediğiniz gibi eskiden alabiliyordu. Şimdi alamıyor. Sizin durgun olarak gördüğünüz taraf, fakir kesim. Alım - satım yapan bir akrabam var. Daha bugün 2 araç birden sattı. Nasıl ki internet piyasasında iş yapmak için geniş çevren olması ve o kitleyi yakalaman gerekiyorsa, araç al - sat işi de ona döndü. Elit kitleyi yakaladıktan sonra çatır çatır araç piyasası devam ediyor
hocam haklısınız ancak bu dediğiniz yeni lüks model araçlarda geçerli. günümüzde 70 75 lik model arabalardan tutun 2020 kadar var biliyorsunuz. piyasa şuanda dönüyorsa zengin kısımlar sayesinde dönüyor buda yine zenginden alıp zengine satıyorsun oluyor. parası olan birisi
gidip bir brodway almaz bu da ne oluyor fakir kişinin aldığı arabada elinde kalıyor. arabası olmayan fakirde araba alıyor. bu da araç piyasını satış oranını düşürüyor hocam. günde 5 10 araba satan yerlerde olabilir ama genele baktığımız durgun gözüküyor piyasa ve galeciler artık fiyatını 2 3 4 bin düşürererek satmaya çalışıyorlar