Hocam Şuanda yüksek alanlar al sat yapmak isteyen artık bitti gibi birşey. Neden ?
Çünkü İnsanlarda alım gücü kalmadı. En azından bir insan kredi çekim araba alabiliyordu.
Şİmdi işinden ayrıldı. Çalışmıyor haliyle araç almaktan vazgeçiyor. 40 bine alacağı arabayı 90 na neden alsın.
Siz demişsiniz 5 kuruşa aldığımı neden 4 kuruşa satayım. Haklısınız araç sizin ama bu durumda 5 kuruşa aldığınızı geri bırakın 6 kuruşa 5 kuruşa bile satamayacak duruma geleceksiniz. araba benim neden satıyım derseniz orası ayrı bir konu.
Ancak allah muhtaç etmesin ama bir gün satmak zorunda kalırsanız 3 kuruşa satmak zorunda kalırsınız. Tekrar söylüyorum Allah kimseyi muhtaç durumda bırakmasın.
ancak benim düşüncem bu şekilde
Yanlışınız var hocam. Şundan dolayı yanlışınız var diyorum; Türkiye'de eskiden 3 sınıf vardı. Zengin, orta sınıf ve fakir. Geldiğimiz noktada zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. Orta sınıf ise ya zengin oldu yada fakir sınıfına düştü. Eskiden bir ailede 1 kişi çalıştığında evi döndürebiliyordu. Şuan en az 2 - 3 kişi çalışacak ki evi döndürebilsin. O nedenle orta sınıf kalmadı. Bunun dememin sebebi ise aslında araç alım satım işleri çatır çatır devam ediyor, durmadı. Araç alan kesimin büyük çoğunluğu zengin kesim. Fakir kesim kredi falan çekip bir şekilde dediğiniz gibi eskiden alabiliyordu. Şimdi alamıyor. Sizin durgun olarak gördüğünüz taraf, fakir kesim. Alım - satım yapan bir akrabam var. Daha bugün 2 araç birden sattı. Nasıl ki internet piyasasında iş yapmak için geniş çevren olması ve o kitleyi yakalaman gerekiyorsa, araç al - sat işi de ona döndü. Elit kitleyi yakaladıktan sonra çatır çatır araç piyasası devam ediyor