Matrah artırımı her dönemin dedikodusu.. Maalesef önceki döneme benim de beklentim yüksek olmasına rağmen çıkmadı... 2021 Mayıs-Ağustos arası çıkabileceği yine konuşulmaya başladı...
Benim Matrah artırımı için önerim şudur... Önceki dönem gibi çıkacağını düşünürsek, yani vergi mükellefi olmayanların da yararlanabileceği şekilde. O zaman genç girişimci ihtimali olmayanların 2020 için mükellefiyet tesis ettirmesine gerek olmaz. Direk ilgili döneme artırım yapabilirler
Ancak Genç girişimci ihtimali olanlarda şöyle bir risk var.
2020 yılında mükellef olmayıp, 2021 yılında genç girişimci olarak açılış yaparlarsa, olası bir matrah artırımı çıktığında 2020 ye dönük yapmak istenirse, o döneme geçici mükellefiyet tesis ettirileceği için genç girişimcilik riske atılmış olur. Bu durumda olanların
@MaliMusavir35; meslektaşımızın söylediği gibi genç girişimciliğin 1 yılını artık heba edip 2020 bitmeden mükellefiyet açıp matrah beklemelerinde fayda vardır.
Üstat, farklı konularda mesajlarınızı görüyorum foruma katkınız için teşekkürler. İstisnai olarak youtube incelemelerinde 449 VUKT göre bunları kesmiyorlar.