Dün gece Stripe ayarlarının sıfırlandığını, bugünse varyasyonlu ürünlerin sepete eklenemediğini tespit ettim. Sırf bu hatalar nedeniyle dönüşüm oranında düşüş muhakkak yaşıyorumdur. 30 USD gözden çıkarılabilir bir rakam ama tecrübe edenden dinlemek çok daha iyi. Nasrettin Hoca hikayesi misali; Benim derdimi doktor anlamaz, eşekten düşen birini bulun bana.
Shopify sorunsuz mu sanıyorsunuz? Tema önemli, browser güncellemesi geliyor, ödeme sistemi çalışmayabiliyor, ya da js çakışması oluyor, sepete eklemede sorun oluyor vs vs. İşin kötü yanı Shopify hatalarını düzeltebilecek kişi sayısı da az. Ya temayı yapan yardım edecek ya da başka birine tonla para bayılıp düzelttireceksin. Herşey her sistem sorunludur, burada dikkat etmeniz gereken şey, hangisine daha ucuz ve hızlı müdahale edebileceğinizdir. Artı eksi karşılaştırmasında ikisinin de artısı eksisi yaklaşık diyebilirim. Kısaca kendine sorular sormalısın, kararını kendin vermelisin. Ben 2 sistemi de kullanıyorum ama woocommerce daha çok güveniyorum, çünkü kontrol elimin altında. Sorun olduğunda anında ilgilenebiliyorum.