Anlıyorum uzun uzun yazmanız gerekmiyor bende bu yazdıklarınızı önemsemiyorum
Evinizde 2 modem ve 3 kişi olsun. Modemlerin yöneticisi de sizsiniz.
Eğer modemlerin trafiğini izlemek isterseniz (log tutan VPN'ler gibi) iç trafik (NAT IP) de dahil 3 kullanıcının hepsinin trafiğini ayrı ayrı izleyebilirsiniz. 192.168.1.101 kullanıcı 1'e, 192.168.1.102 kullanıcı 2'ye tahsis edilir ve kullanıcıların tüm trafiği o kullanıcı ile bağdaştırılarak kaydedilir ve bir suç işlendiğinde o suçu kimin işlediğini bulabilirsiniz. Yani siz public IP adresleri aynı olduğundan bulamazlar diye biliyorsunuz ancak trafik izlenip kayıt ediliyorsa gördüğünüz gibi gayet de bulunuyor. 3. kişi de bir modemi sadece kendisi kullansın. Bir suç işlemesi durumunda public IP adresi ona ait olduğundan ve elinizde kayıtlar olduğundan o kişinin kim olduğu da belli olacaktır. Gördüğünüz gibi public ya da private IP kullanılması durumu değiştirmedi, log tutulduğu için hepsinin sonu aynı oldu.
Eğer trafiği izlemek istemezseniz (log tutmayan VPN'ler gibi) 192.168.1.101 IP adresi kullanıcı 1'e, 192.168.1.102 IP adresi de kullanıcı 2'ye verirsiniz ancak hangi kullanıcının ne yaptığını bilmezsiniz çünkü elinizde bir kayıt yok. 3. kullanıcımız özel bir IP adresi alırsa ve suç işlerse elimizde bir trafik kaydı olmasa bile onun yaptığı bellidir. VPN sağlayıcısı da kaydettiği bilgileri verir ve mesela banka kartıyla aldıysa kişiyi oradan bulurlar.
Özetle adli bir vakada, kayıt tutuluyorsa paylaşımlı IP de kullansa özel IP de kullansa kimin yaptığı bellidir. Kayıt tutulmuyorsa da paylaşımlı IP kullananlardan birisi ise o kişiyi bulamayız, özel IP kullanıyorsa buluruz. Yani: Sadece NAT IP'ye bağlı bir durum değil, asıl olay VPN'in kayıt tutması başta olmak üzere ne kadar sağlam ve güvenilir olduğu. Zaten müşteri ekstra para ödeyip istemedikçe VPN firmaları da özel IP vermiyor.
Sizin nasıl bir yöntem uygulamak istediğinize karışmıyorum ve önemsemiyorum zaten. Başka birisini alıntıladığım halde durup dururken NAT IP kullanılırsa asla kimsenin sizi deşifre edemeyeceğini söylediniz, onun hakkında konuşuyoruz.
Size de iyi forumlar.