Durun, kavga etmeyin; siz kardeşsiniz

Her reklam uzmanının farklı bir yoğurt yiyişi vardır ve en yüksek ROAS'ı elde eden kazanır

mozdemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz bu yüzden saygım sonsuz. Ama bazı konularda çok kesin konuşarak milleti yanlış yönlendiriyorsunuz. Adwords konusunda uzman kişilerin 1 tanesi bile size mutlak 1. sıra oranına bakın diye bişey söylemez. 1. sıra size para kazandırr gibi saçma bişeyde olamaz

Aynı sektörde 3 siteyle aynı anahtar kelimelerle reklam çıkıyorum. İkinci ve 3. sırada veya daha aşağıda çıkan site 1. sıradakinden fazla kazandırabiliyor

Hatta hiç bi zaman 1. sırada çıkmak için tbm vermedim. Hep 2. ve 3. sırada olmaya özen gösterdim. 2 ve 3 sırada yer alarak 1. sıradakinin daha altında bütçeyle neredeyse 2 katı iş alabiliyoruz. Önemli olan ilgi çekici başlık uzantı ve açıklamalarla kullanıcıyı çekmektir hem telefonda hem masaüstünde ilk 3 sırayı arama yapan müşteriler rahatça görmektedir eğer siz ilgi çekici başlık ve açıklama yazıyorsanız 3. sırada bile çok iyi iş alırsınız.

Daha dün mutlak üst konum oranım %30 bugün %65 iken dün bugünün 2 katı ciro var. Aradaki tek fark başlık ve açıklama
totrakanlicom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumununuz için teşekkürler.
Size google tarafından hangi konumda kaç tıklama aldığınzı anlık olarak bildiren bizim bilmediğimiz bir sistem mi var acaba?

Google yüzdelik dilimler halinde size rakiplere oranla başarınızı iletilir. Kampanya oluşumları ile alakalı aynı bildirimde bulunmuşsunuz zaten.

Mutlak üst konum yüzdesi sizin bazen 2. 3. veya alt kısımdan tıklama alamayacağınızı bildirmez. Kampanya optmizasyonunuz O AN AÇIK ARTTIRMADA DİĞER RAKİPLERE GÖRE NE KADAR BAŞARILIYSA o kadar üst kısımda çıkma şansınız çoktur.

Evet haklısınız, dikkat çekici başlık ve açıklamalar başarı getirir ancak mutlak üst konum getirmeyebilir.

Buradaki kıstas : bir kullanıcı mutlak üst kısımda ki reklamı tıklamak yerine üst kısımda yer alan reklamlardan ilgi çekici olmasına tıklamasıyla alakalıdır. Bu sebepten işi şansa bırakmak reklam verenin insiyatifindedir.

İşin özünde ne kadar iyi bir reklam kampanyası düzenlerseniz tıklanma oranınız ona göre artar. Bakınız google 'search intent arama niyeti'

Teşekkürler