SauRonn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar. Tecrübesi olan arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var.
Yaklaşık 7 ay önce şekil + kelime olarak ve marka sınıfı 35 olan bir başvuru yaptım.
Marka başvurusu yaptığım kelime "Mersevkids". Vergi levhamızda da yazan tam olarak bu şekilde.
Başvurudan bir süre sonra "Uzman Benzerlik Araştırması Tamamlandı" ve "Yayın Kararı" bildirimi geldi.

Bir baktım ki tescil "Mersevkids" olarak değil "mer sev kids online magazacilik" olarak alındı. Hatta Türk Patent Kurumuna da mail atmıştım ben bu şekilde marka başvurusu yapmadım diye.

Az önce bi bakayım dedim Aracı bir Patent Şirketi bu marka başvurusuna itiraz etmiş. Detaylara baktım ki içinde SEV geçen en küçükten bi ton kocaman şirkete kadar bi ton şirket itiraz etmiş.
İtiraz konusu da şu: İçinde SEV geçmesi, Türk Ticaret Kanununa göre haksız rekabet olduğuna, marka benzerliğine aykırı olduğuna vs..

Şimdi sorun şu: Ben zaten boşluklu olarak "mer sev kids" olarak başvurmadım (marka başvuru belgesinde yazıyor zaten nasıl başvurduğum)

Şimdi sizce sonuç ne olur?

Teşekkürler.
Merhabalar. Yönetmeliğe göre marka başvurusunda kullanılan logo unsurunda ne yazıyorsa marka adı da odur. Siz başvuru yaparken "Mersevkids" olarak yazabilirsiniz. Ama kurum "şekli inceleme" yaparken kelime unsurunu logo da yazdığı gibi yeniden düzenler. Dolayısıyla marka başvurusunda kullanmış olduğunuz logo da "mer sev kids online magazacilik" kelimeleri yazdığı için marka adınız bu şekilde düzenlenmiş. (Logo unsurunda "mer", "sev" ve "kids" kelimelerinin aralarında boşluk olduğu için uzman marka adınızı aralarında boşluk bırakarak düzenlemiş. Bu şekilde düzenlenmiş olmasının sizin haklarınızın bakımından bir sakıncası yok.) Markanıza yapılan itirazla ilgili size itiraz bildirim yazısı tebliğ edilecek. Ve tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde varsa karşı görüş/savunma dosyası yapılmanız istenecek. (Karşı görüş gönderme zorunluluğunuz yok.) İtiraz için "sonuç ne olur?" diye sormuşsunuz. İtiraz dosyası içeriğini görmeden bir şey söylememiz doğru olmaz. Konuyla ilgili bizim yardımcı olabileceğimiz bir husus olması halinde bizimle iletişime geçebilirsiniz. İyi çalışmalar dileriz.