yilmaz70 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuna kadar katılıyorum.

Misal bizim yaşadığımız bölgede çok kedi var. İnsan müsveddesinin biri aynı cins köpeğini gezdirme bahanesi ile tasmasız salıyor yolda. Köpek bulduğu kediye saldırıyor. Hatta bizim evde bulunan köpeği kışkırtmaya çalışırken yakaladım ve gereken cezayı verdim ama nihayetinde o köpek hala ondadır ve kimbilir nelerin peşindedir yine. Tanıdığımız biri olsa yine gerekeni yapardık ama bir daha göremedik. Zaten bu tipler genelde kendi bölgelerinde yapmazlar bu zalimce eylemlerini.

Hayvandan zarar gelmez aslında. Bizim kediler ile köpekler bir arada yatarlar mesela. Kedilere yemek verdiğimiz esnada martılar kargalar da gelir beraber yerler.

İnsan bir arada yaşamayı beceremedikten sonra ne desek boş

Zihniyet değişmedikçe olan hep hayvanlara oluyor maalesef.
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Bir arkadaşım vardı. Zamanında Türkiye'nin en pahallı Pitbull'larını yetiştirir ve satardı. Macaristanda ve farklı ülkelerde defalarca şampiyonluğu olan ırklardan üretim yapardı. Misal bir tyson diye bendog mudur nedir hayvan azmanı bir köpeği vardı. Köpeğin rakibi bile yoktu ama minicik bebek ikizleri vardı köpeğin kulağını dahi ısırırlardı köpek oralı olmazdı.. Derdim birader nasıl güveniyorsun bu kadar, şahsen ben asla güvenemzdim. Hep derdi o saldırganlık yetiştirme ile alakalı.. komutsuz asla saldırmadı ama komutu da alsa önünde pitbull sürüsü olsa hava civa.. Sorun köpeklerde değil sahiplerinde!..