EDİT: 11. Ay / Giden -52kg.

Herkese selam. Tüp mide operasyonu geçirdim ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Uzun olduysa şimdiden kusura bakmayın.

Çarşamba günü ameliyatı oldum ve bugün 1. haftam bitti. 123.7 kilo ile ameliyata girdim. Şuanda 8 kilo gitti bile. Bu ameliyat ilk seçenek değildi benim için. Yapılıp sonuç alınan diyetler ama sonrasında fazlasıya alınan kilolar, tansiyon hastalığım, neredeyse ayda bir bel ağrıları çekmem beni bu ameliyata zaten itmişti. Araştırmalarım uzun sürdü yaklaşık 1 senedir araştırıyordum ve adımımı Temmuz ayında attım. Tüm tetkik, tahliller, ilaç kullanımı ile zayıflama deneyimleri ve operasyona onay almak ve SGK kapsamına sokmak, kurul vs dahil hepsi 80 (60 günlük ilaç kontrolünde hiç gitmedim hastaneye) gün sürdü. Toplamda 4.5 ayda ameliyatı oldum.

Son tansiyon ilacımı ameliyat sabahı aldım. İlacımı almama rağmen arada bir yine yükselmişti. Hemşireler her ne kadar korksada bu ameliyatın en önemli sorun gidericisi bu olduğu için yatıştırıldıktan sonra ameliyat edildim ve o gün bugündür kullanmıyorum çok şükür.

Devlet hastanesinde tam da pandeminin ortasında oldum ama bulunduğum kat nispeten sakin ve refakatçi dışında giriş çıkışa kapalıydı. Ben de zaten kendimi hep korudum. Eğlence sektörünün de darbeye uğramasıyla bu zamanlama benim için fırsattı ve operasyonumu oldum. Süreci evde çok daha kolay atlatabiliyorum.

8 kilo gitti demiştim ya, inanın oturası gelmiyor insanın. Daha 5. günde inanılmaz yürüyüş yaptım ki erken dönemde pek zorlanılmaması gerekiyor tabii. Sonra yavaş yavaş arttırmaya karar vererek düşürdüm. Protein tozlarını da içerek almam gereken miktarı da bu şekilde tamamlıyorum. Ayrıca operasyondan sonra su içimi çok önemli. Günde 1.5 litre içilmesi tavsiye edilsede ilk günler bunu hiçbir zaman içemeyeceğimi düşünsem de bugün 2.litre güne yayarak rahatça içebiliyorum.

Böylesine sorunu olanların bu operasyonu düşünenlerin iyi araştırma yapmalarını, neyin ne olduğunu, sonrasında nelerin beklediğini iyice okumalarını isterim, tabii bu ameliyat son seçeneğiniz ise..