Nokta, virgülün önemi. Hocam anlattığınız şey tam olarak anlaşılmıyor.
İnsan eliyle yazılan adalet sistemi bu kadar olur işte abicim. Adam öldürmeye teşebbüs ediyor 3 tane daha suçu var 12 YIL bile azken ondan da düşülüp 1 sene hapis cezası veriliyor ONU DA YATMAYACAK.Yazık valla
1 Sene 3 ay aldıysa yatarı yok.
Hocam bıcaklamadan 6 ay falan yatıyorlar o şekilde olmuyormu
Hocam ceza yatması için en az 2 sene 1 gün alması lazım 2 sene 1 gün alan yatar. 2 sene altı yatmaz.
hocam sen avukat tut bence...
@agrzm; Benim bildiğim kadarıyla beş yılın altında cezan var ise hiç bir şekilde yatırmıyorlar sadece denetimli serbestlik alıyorsun 5 yıl boyunca suça karışmaman gerekiyor ayrıca arkadaşın sicilinin de temiz olduğunu düşünüyorum yaşına bakacak olursak sanmıyorum ceza evinde yatırsınlar..
Sicili temizse,paraya dönüştürülür yada 5 yıl denetimli olur diye hatırlıyorum derslerden.1 yıl yatar olmaz,en az 2 yıl üzeri olması lazımdı.
// Başka davadan denetimli serbestliği varsa,bununla bozmuş oluyor hapis yatar
dentimli serbestliği varsa, bozulur. fakat covid önlemleri nedeniyle vb şeylerle yine yatmayabilir.
gerekçeli kararda belirtilir.
1 sene 3 ay insan canı bu kadar mı değersiz birde suça karışırsa hapise girecek.
önemli olan adam olması hocam. Allah ailemizi öyle insanlarla raslaştırmasın inşAllah.
"5 yıl içersinde suça karışırsan öyle girer dedi" Hocam 5 seneye içerisinde bir suça karışmadığı takdirde yatmaz, ancak herhangi basit bi suç bile işlese bu suçuyla beraber yatırırlar. Geçmiş olsun şimdiden, umarım iyisinizdir.
ceza 2 yıldan azsa ve daha önce suçu yoksa 6 aya kadar düşer bide denetimli serbestlik denirse direk salarlar
85 kişi konuyu okuyor, eey rokito nerdesin, az dedikodu yapalım
Mahkeme altı yatar bu pandemide
arkadaşlar duruşma zaptı çıktı
konuya ekliyorum okumak isteyen konuya baksın