sakarya18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olaya etik açısından bakarsanız kazandığınız her kuruşun vergisini vermek zorundasınız ne olursa olsun. Ancak Türk bankalarının haricinde kazandığınız paraya farklı mecralardan erişim sağlarsanız incelemeye takılmazsınız. Bu da etik olmayanı. Seçim sizin
hocam şimdi 100-200tl için şirket açarsak gider daha çok olacak

41Yazılım adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benimde merak ettiğim bir şey var. Ben uzun süredir sigortalı çalışıyorum. Bu adsense için şahıs şirketi kurmadan vergi veremez miyim? Aylık ortalama 300 tl bırakıyor, şahıs şirketi kursak 350 400 tl masrafı oluyor en az. Daha büyük ticaret yapacağım zaman kuruyorum iş bitince kapatıyorum normalde.
aynen hocam
Sodium adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
100-200 için şirket kurmaya gerek yok
bencede ama herkes bir şey diyor
ISerkanizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şirket kurmadan ödeme almanızı tavsiye etmem yoksa ileride 100-200 bin lira olarak karşına çıkar
hocam 100-200tl için şirket kursak aylık gideri min 500tl

Backlinkim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şahıs hesaplarında banka hesapları borç alma, borç ödeme, fatura ödeme ve benzeri sebeplerden dolayı zaten sıklıkla kullanılır. 100-200₺ gibi ödeme alan her hesabın şirket açma zorunluluğu olsaydı, yüzbinlerce öğrenci gerek yurtdışından, gerek yurt içinden burs adı altında çeşitli yardımlar alıyor basit bir örnekle bu öğrenciler zaten zor durumda olurdu. 100-200₺ gibi meblanın bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Ancak bu benim kendi düşüncem. Şahıs firması kurduğunuzda zaten minimum 1500₺ gideriniz olur.

Gözünüzü çok korkutmayın, kazancınız ileride belirli bir limitin üzerin ulaşır ve işleriniz büyürse şirket kurabilirsiniz.

ayhanteke07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
100 200 lira için vergi vermen gerekmez hocam, ama illa işimi sağlam yapacağım diyorsan yabancı adsense üzerinden al paranı payoneer olabilir kartını da al direk karttan kullanırsın paranı.
büyük ihtimal yabancı adsense alıcağım hocam

mersan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yine karışık cevaplar gelmiş gibi. Bir muhasebeci hocamızın bu olayı enine boyuna anlatması gerek. YouTube’de yayınlasa forumdaki aktif kişi sayısı kadar izlenme garanti. Daha foruma üye olmayan binlerce insanda bunu merak ediyor.
Forumda muhasebeci hocalarımız var ise bir video ile anlatsa çok iyi olur. Yoksa bu tarz sorulardan hergün 10 tane okuruz
keşke

chalap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kafalar 1 milyon
aynen .d

mmxceb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
GİB'e baktığımda yıllık kazancınız 5400tl'nin üzerinde ise gelir vergisi ödemek zorundasınız diyor. Yine de bilirkişi değilim.

Saygılar
sağolun

KodcuADAM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maliye öyle böyle bir şekilde bulur sizi. Bu ara zaten sıkı denetim var geriye dönük de bakıyorlar yakalanırsa 200 tl vergisini cezalar la daha fazla olur.
hocam ama çok saçma 100-200tl için vergi ver sonra şirket masrafı aylık 500tl zarar