Geçersiz trafiğin en büyük sebebi eğer admob kullanan uygulamanız var ise bu uygulamaya test cihazı tanımlamadığınız içindir. Ayarlar /Hesaplar/Google/Admob Mail Adresinize tıklayıp /Reklamlar sekmesine tıklayın. Burada size cihaz kodunu verecektir. Bu cihaz kodunu admob hesabınıza giriş yapıp bu kod ile test cihazı ekleyin. Ekledikten sonra uygulamanız yüklü ise silip tekrar yükleyin ve açın. Artık girdiğiniz telefon test cihazdır.. Reklamlarda test yazacaktır. Şimdi ise reklamlara tıklayın. Uygulamayı kapayıp açın. Bu saatten sonra geçersiz trafik cezası almanız minimuma inecek veya hiç alamayacaksınız.
Ayrıca bu nedenle paranız kesilse dahi minimum olacaktır. Zira test cihazı tanımlamadığınız için bir kişi size gıcık gidip her gün düzenli uygulamaya girip reklam tıklarsa Google bunu yapanın siz olduğunu sanmaktadır. Lakin test cihazı tanımlı olduğu için artık bunu yapan siz olmadığınız belgeli olduğu için geçersiz trafiğe düşmeyeceksiniz.
Mümkün olduğunca birden çok test cihazı ekleyin ve bu işlemleri yapın. Bu işin büyük orandaki çözümü budur. Zira ben bu yöntemi yaptım. Bu ay hiçbir kesinti dahi ödemedim. Sevgilerim ile.
Adsense için de farklı bir yöntem var mı hocam?