Ben Ataşehiri karış karış biliyorum diyebilirim, ( Şu büyük binaların isimleri hariç, sokak sokak gezdiririm ama isimlerini bilmem) 33 yaşındayım ve çok az şehir dışında kaldım. Ferhanpaşa'da Ataşehir barboros da fetih mahallesi de hatta bir dönem M.kemalin bir bölümü Ataşehir'di tam olarak nerede kalmak istiyorsunuz ben çözemedim. Hiç beğenmiyorum. Bana monoton geliyor bir çok yeri ulaşıma çok yakın değil.
En merkezi dediğiniz yerde 20-30 sene önce lahana ekiyorlardı, inekler dolaşıyordu ve balçıktı. O balçığa nasıl olur da 30-40 kat yapıları yaptılar hala aklım almıyor. Yollar dikiş tutmadığı için parke yapıyorlar sizce neden hiç tahmin düşündünüz mü? Ben söyleyeyim balçık asfalt tutmuyor sürekli bozuluyor, zaten belediye sürekli sağı solu kazıyor yolları düzeltmeye çalışıyor. Bana kalırsa düzeltemez çünkü zemin çok sağlam değil.. Yanındaki şerifali, site mahallesi bile Alaşehir'e nispeten biraz daha iyi.. Hem orda ki sitelerin imkanları biraz daha iyi ve daha ekonomik..
Ben Hayatta Ataşehirin herhangi bir tarafından ev tutmam. Onun yerine sahil kesimi olan Bostancı, Pendik tarafını tercih ederim. Fiyatları da aynıdır diye tahmin ediyorum.. Tabi ki tercih sizin..
Hocam insanların nasıl olması umurumda değil açıkçası, Esenyurt da yaşayan biri olarak bunu rahatlıla söyleyebiliyorum. Barbaros mahallesi nezih bir ortam olduğu söyleniyor, orada kalırım büyük ihtimalle.