Sanırım yıllık 30-35 bin civarı ücreti geçince vergi ödenmesi gerekiyor. Tam bilmiyorum bir araştırın bence.
Öyle bir şey yok dostum. Eğer adı "satış" ise 1 Lira'lık kazanca bile ödeme yapılmak zorunda.
Burada bir kavram kargaşası var. Devlet diyor ki; %100 emek ile yapılan işlerde yıllık belli bir kazancın üzerinde vergi şart. Ama "ben yazılım geliştirdim" dediğinizde %100 emek sayarken, "ben yazılım sattım" dediğinizde "bu satış" diyor. Mesela adam site yapıyor Adsense kasıyor. Baktığında %100 emek ortadaki. Ama devlet diyor ki "hayır sen reklam sattın" Hali ile milletin de kafası karışıyor.
Ayrıca bu yıllık muafiyet tutarı 20K'mı, 30K'mı, 50K'mı? Bilen yok... Şaka gibi ülkeyiz

Mali müşavirler bile net görüş birliğinde değil
Banka hesabınıza her aldığınız paraya bile açıklama yazdırın. O paranın neden size gönderildiğinin kanıtı olsun.
Millet 3 sene 4 sene iş yapıyor vergi vermiyor. Ondan sonra diyor ki birşey olmaz

Devlet ağır aksak davranır ama alacağını bırakmaz arkadaşlar. Bunu çok iyi kavrayın. Genel olarakta 5 sene geriye dönük hesaplarda inceleme yapılır.
Maliye ile görüşürsünüz size bir dosya çıkartırlar aklınızı alırlar bilginiz olsun
Hayatınızı karartırlar. Ticarete tövbe edersiniz.
Ticaret OYUN DEĞİLDİR! Arkadaşımız haklı.
Kesinlikle.
Valla ben şirketsiz PAYTR'den 70bin ödeme aldım işbank aradı baya konuştu konuştu kapadı ins bisi olmaz
Konu İşbankası için kapandı dostum. Devlet için değil. Hatta devlet için başlamadı, belki de devlet farkında değil daha. İnceleme bile başlatmadı.
İşbank sizi neden aradı? Bu banka "kara para aklanması ve ************** gelirlerini önleme" ile alakalı en yoğun önlem alan bankadır. Kendi güvenlik politikaları nedeni ile bunu sormak için aradılar. Zaten orada bir falso verseydin (belki de verdin) hakkında direk onlar suç duyurusunda bulunuyorlar. Belki de bulundular. Üstelik bunu öğrenme şansın bile yok. Ancak bir tebligat gelince öğreniyorsun.