DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne gibi ezdiriyor olması hocam? Ben her ikisini de yapıyorum. Toptancı ile konuşurken kimliğimi ayırt etmeden konuşuyorum ve ona göre alım yapıyorum. Detaylandırabilir misiniz?
Hocam bunu iki şekilde örnekleyeceğim bir real boyutunu birde e-ticaret boyutunu.

1. Real boyutu izmir için ve kendi telefoncu toptancılarım özelinde konuşuyorum başka il ve ilçelere genelleme yapmıyorum. Burada 3-5 yer edinmiş isim yapmış toptancı var geleni gideni çok x bir kişi bayi olmasa bile dükkana girdiğinde x ürünü sorduğunda bize verilen fiyat veriliyor. Bayi olup olmadığını bilmiyor çünkü herkese sen bayimisin diyede sormuyor. Barkod sistemide yok bayi adı girsinde bayiyi görsün. Hal böyle olunca benim aldığım rakama son kulllanıcıda aynı ürünü alabiliyor. Yine izmirde başka bir firma son kullanıcıya mal satmıyor barkod sistemi var bayi adı giriyor ona göre mal satıyor. Ayak müşterisi çok olmasına rağmen gelen müşterileri geri çevirip sadece toptan satıyoruz diyorlar bu işte esnafı koruyor diğeri korumuyor. Ben malımı satayım da bayi olmuş son kullanıcı olmuş fark gözetmiyor para gelsin yeter diye düşünüyor.

2. boyutu ise esnafın e-ticarette sorun yaşıyor olması yine bu aç gözlü toptancılardan kaynaklanıyor. Ben bazı ürünleri toptancıdan aldığım fiyattan daha uyguna internette buluyorum. Bunu toptancıma söylediğimde abi bizden büyük toptancılarda var diyor. Bunu diyor kendi de bana verdiği rakamlara internete koyuyor. Bana x ürünü 5 TL ye satıyor internette komisyon ödüyor + kargo ödüyor internetede 6-7 TL bandında koyuyor. E ben senden alıp internette nasıl satacağım ? Yukarıda belirttiğim gibi esnafını koruyan toptancılar olsa böyle olmaz.