mustafa1demir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Neler yapmak istediğimden sizlere biraz bahsedeyim. Hali hazırda uğraşmakta olduğum bir şirketim var, bunun yanına günlük yaşantımda sıkça google'dan araştırma yapıp karşılaştığım bir sorun var. Bende kendi şirket işlerimin günlük işlerimi hallettikten sonra bu soruna çözüm olarak bir site açayım dedim. Ama çok çok mükemmel bir şekilde ilgilenemeyeceğim, kendi işlerim daha öncelikli.

1- Ana hedefimiz Google'dan benim gibi araştırma yapıp detaylı bilgi bulamayan insanlara, yardımcı olmak ve site dili Türkçe.
2- Birinci maddeyi çözersek zaten tık vs. alacağız. Bu nedenle para kazanma dururumuzda online olacak. Yani bu madde para kazanmak. Ama ilk sırada değil.

3- Daha önce açıp uğraşmadığım bir sitem için adsense almıştım zaten, bu siteyide o adsenseye kayıt edicez 2-3 Haftaya kadar.
4- Sadece adsenseden kazanmıcaz, hatta adsense bizim için ikinci öncelik sırasına sahip, para mevzusunda. Öncelik Türkiye'de çok çok büyük site olmayıp AFFILIATE'den kazanç sağlamak.

NOT: Bu yazıda sizlerle her adımı nasıl yapıyorum, adsense ve affiliate nedir, ne değildir, kazandırır mı, kazandırmaz mı, gerçekten sitelerden tek gelir elde etme yolunun adsense mi hem bunu öğrenip hem de tartışacağız.
NOT2: Site eğer ivme kazanırsa sizlerle neyi nasıl yaptığımı belki bir video üzerinden paylaşırım, yada buradan sitenin konusu olsun, kazanç olsun, sitenin adresi olsun açık açık paylaşmayı planlıyorum.

Güncellemeler
01.12.2020
+ Guzel Hosttan Domain ve Host aldık ve bu işlerle ilgilenen herkesin cebinden çıkartıp verebilecek tutarlarda harcama yaptık.
+ Temayı wordpresin kendi içinde bulunan temalarından arattık,demo içerikleri yükledik, kendimize göre ayarladık.
+ Kategorileri hemen hepsini hurra bir şekilde açmadık, yazı yazacaklarımızı bilgi sahibi olduğumuz alanlarda açtık ilerleyen zamanlarda kategori ekleyebiliriz.
+İlk yazımızı yazdık, sitede şuan 1 adet yazı var.
+Analitik ve search console, kaydını yapıp, 1-2 eklenti yükledik.

Eklentiler
Google Site Kit ile tüm araçları bağladık.
Table of Contents Plus ile yazı içeriklerine kullanıcalar kolay erişsin diye çapalama sistemi kurduk.
WP Enable WebP ile öne çıkan görsellerde: Jpg,Png vs. kullanmaktansa resmi WebP ye dönüştürüp, bu şekilde yüklüyoruz ki görüntü oldukça az yer kaplıyor.
XML Sitemap & Google News ile site haritalarını oluşturuyoruz.

Sitemizin hızını ölçerken PageSpeed Insights kullanıyoruz ki gerçekten adam akıllı verilere ulaşalım. Sitemizin sokuru şuan mobilde 48, masaüstünde 80.
Zaten kitlemiz masaüstü kullanan kullanıcılar olacak, 80 bu siteden alınabilir yüksek skorlardan birisi.

2.12.2020
-

Bu konu da eksik var. Şirket kurup vergi ödeme denemesi de yapmalısınız.