Yatmadan evvel bir konu açayım da sabah kendimi linç edilmiş bulayım dedim
Şaka bir tarafa Youtube fenomeni arkadaşlardan birinin 340K'lık ceza videosundan sonra forumda herkesi aldı bir endişe. "Acaba ben de ceza yer miyim?" diyor haklı olarak özellikle de genç kardeşlerimiz.
Şimdi sevgili arkadaşlar; unutmayınız ki "ticaret" dediğiniz şey oyun değil. Devlet hesabını geç soran bir kurumdur. Yavaş işler. Ama gün gelince de hesabını tek tek sorar.
Mesela ben 2015 yılında Moldova'nın ilk ödeme sisteminin sahibi idim. 2015 yılında bir dolllandırıcılık çetesi sistemimizi suistimal ederek bizi ve onlarca kişiyi dolllandırdı. Devlet asıl faillere ulaşamadı ama bizim yerimizi yurdumuz belli idi. 2015'in hesabını 2019 Şubat ayında sordu ve 5 ay 23 gün tutuklu olarak yargılandım. Benim şirketim batmış, o dollandırıcı çetesi yüzünden visa ve master'a dünyanın cezasını ödemişim, bir ton çile çekmişim, hatta o işi bile unutmuşum. Ama yaralarımın acısını unuttuğum anda devlet dedi ki "gel buraya hemşerim, böyle bir olay olmuş" suçsuzluğumuzu anlatmak 5 ay 23 gün esarete maloldu. Çünkü savcı bizi mahkemeye sevkedecek kadar delili 4 senede toplamış. Yargı yükü nedeni ile soruşturma 4 sene sürmüş. Neticede mahkeme heyetini ikna ettik çok şükür

Neyse hatırlaması bile ürpertici.
Demem o ki kardeşlerim; bugün hesabına üç kuruş komisyon almak için bankalar arası to işlemi yapan arkadaşlar, vergiden kaçmak için (tamam kabul ediyorum vergiler çok yüksek) vergi açılışı yapmayan arkadaşlar, illegal işler yaparak "kimseye bir şey olmuyor yea" diyen arkadaşlar dikkat edin. Yarın kapınızı polis çalabilir, vergi memurları çağırabilir. Eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın. Suçsuzluğunuzu anlatmanız imkansız oluyor bazen, suçlu olursanız derdinizi kimseye anlatamazsınız.
Hepinize hayırlı geceler. Az linç edin olur mu

Sabah kahvesi içerken okuduğumda çok bozulmayayım