Backlinkim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şirket açtığınızda aylık 850tl civarında bağkur ödersiniz, muhasebe giderleriniz olur (benim 250tl civarında oluyor), bir de her ay kestiğiniz faturanın katma değer vergilerini ödersiniz. Ortalama aylık minimum 1500tl civarında gideriniz olur diye düşünüyorum. Ancak fatura kesmeye başladıktan sonra, şirket sahibi olmanız sizi sektörünüzde biraz daha prestij sahibi yapar. Fatura kesebiliyor musunuz? Diyen kişilere yok demezsiniz. Satışını yaptığınız ürün, hizmet tutarlarının fiyatlarını biraz arttırarak kdv dahildir olarak fiyatları belirleyebilirsiniz. Şahıs şirketi kurmak isteyen bir kişinin minimum kazancı bana göre 2500-3000tl civarında olmalı diye düşünüyorum. Yasalara göre hesabınıza giren tutarların yani satışını yaptığınız ürün veya hizmetlerin vergisini ödemekle mükellefsiniz.

Tutup da sizi, sizi çekemeyen birisi şikayet ederse eğer, geçmişe yönelik vergi borçlarıyla, çeşitli cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Veya izlemeye takılırsanız. İçinizin rahat etmesini istiyorsanız şirket kurmak en iyisi. Şirketiniz olduktan sonra dediğim gibi hem prestij sahibi olursunuz hem de işlerinizi büyütebilirsiniz.
Öncelikle teşekkür ederim hocam. MM ile mi görüşürüm bilmiyorum ama hem dediğiniz gibi prestij hem de vergi ödemek adına yaptırmam gerekiyor