Merhaba, yoncu.com hakkında düşüncelerimi paylaşacağım konuma hoşgeldiniz. Öncelikle firma baltalamak gibi bir amacım yoktur, sadece düşüncelerimi ve görüşlerimi oradan herhangi bir şey alacak arkadaşlar için paylaşıyorum.

öncelikle 3 senedir site konusunda her şeyimi sağladığım Yöncü firmasına hizmetleri için teşekkür ederim.

Genel görüşlerim şöyle;
  • Ücret, Destek bakımından mükemmel bir firma.
  • cPanel yönetim paneli özellikleri genel olarak yetersiz, böyle söyleyince vds sunucu almamızı istiyorlar.
  • Sınırsız Hosting paketinde sınırsız domain barındırma yok, eğer bunun hakkında soru sorarsanız; yıllık 220tl olan hybrid paketi almanızı istiyorlar.
  • DDOS Koruma Sistemi gerçekten biraz abartı olmuş, bu yarar mı sağlar zarar mı pek emin değilim. Mesela Rest API yapmak istiyorsunuz diyelim, API nize istek göndermeye çalışınca DDOS sistemi devreye giriyor. Başka bir örneğim ise Xenforo da plugin kurmak istiyorsunuz diyelim 3 de bir ddos korumasına yakalanıyorsunuz.
  • VDS'leri her zamanki gibi diğer firmalardan farksız. (zaten öyle olması gerekiyor)
  • VDS'leri hız bakımından gerçekten hızlı ama özellik bakımından verdiğiniz paraya göre ucuz kalıyor.
  • Bedava Domain vermesi çok hoşuma gitti ama ayrı bir yanı ise Godaddy gibi iptal olan domainin içinde reklam gösteriyorlar.
  • Destek konusunda çok iyiler, maks. 1 saat demişler ama maks. yarım saatte cevap alıyorsunuz. Destek konusunda hiç sorun yaşamadım.
  • Tasarım konusuna gelirsek evet, site tasarımını değiştirmeleri lazım. Hiç güven vermiyor. Hatta ilk hosting alacağım zaman ya bana hiç destek vermezlerse diye geçiriyordum aklımdan. Çünkü eski görünümlü bir site.
  • Başka yaşadığım bir sorun ise; domain değişimi sonrası (öyle diyorlar) bir hata olan, mail hesapları hatası. domain değişimden sonra en fazla 100mb 10 mail hesabı kullanabiliyormuşum, sitemi sadece kodlarımı denemek için kullandığımdan mail hakkıma hiç bakmamıştım, bildirdikten sonra düzeltildi.
  • VDS iade ücreti olarak 10 tl kurulum ücreti kesiyorlar.