Selam arkadaşlar, vergi mükellefi olmadan banka hesaplarınıza yıllık 7 bin tl bile olsa aylık 500 küsür TL bunların cezasını ve sonradan vergilendirildiğinizi biliyormuydunuz ?
https://www.youtube.com/watch?v=-bokIy6aT4w
Dünden beri videoyu çok fazla kişi gönderdi, yeni bakabildim. Forumdaki meslektaşlar bir şey yazmış mı bakamadım ancak bu durum daha önce tahmin ettiğimiz, genç girişimci olan diğer arkadaşlara da işletme açarken uyarısını yaptığımız bir konu idi.
Aslında iki farklı aşama var. 7.000 TL arizi kazanç olarak değerlendirilseydi geriye dönük mükellefiyet açılmayacaktı. Ancak videoda da gösterdiği üzere küçük küçük sürekli gelir olduğundan ticari olarak değerlendirilmiş.
Yine incelemeye girmesinin nedeni bu 7.000 TL değil,
yine arada bahsettigi şekilde gelirlerinin bir kısmına fatura kestiğinden dolayı 2016 ve sonraki yıllar için konuşuyorum.
Arkadaşlar belki aratsam 20 defa yazmışımdır. Sürekli bilgi verme zorunluluğu kapsamında bankalar maliyeye verileri aktarıyor.
BTRANS risk sistemine göre işletme olsanız bile yaptığınız ciro ve bankadaki ticari görünen kısımlar değerlendirilecek incelemeye girebiliyorsunuz.. Yani bu arkadaş 2015 de 7 Bin TL kazanıp daha sonra gelirlerinin tamamını düzgünce faturalandırsaydı %99 böyle bir durumla karşılaşmayacaktı.
Eğer genç girişimciliği iptal edilmeseydi sadece kesmediği faturaların cezası çıkardı.. İncelemeye girme nedeni 2016 ve sonrasında kesmediği faturalar genç girişimcilik iptal nedeni 7.000 TL ve
işe başlama tarihi itibariyle ilk defa mükellefiyet tesis edilmesini şartını sağlamaması Bu 7.000 TL nin ticari olmadığını savunarak mahkemeye gitseydi kazanma şansı yüksekti.