Çip konusunda kısmen doğrusunuz, çoğu kimse fişlenmek istemez ve özel hayatın gizliliğine aykırı bir durum ama telefonlarımız sayesinde ne zaman nerede olduğumuz zaten biliniyor, Mobese sağ olsun özellikle Çin'de neredeyse insan sayısı kadar kamera vardı sanıyorum, dışarı çıktığınızda yüzlerce yüz tanıma sistemli kamera tarafından kayıt altında oluyorsunuz, işi çoktan aşmışlar.

Aşı konusunda ise aşının içine ip koyacak halleri yok ama muhteviyatı onay sürecinde zaten bellidir, ona göre izin verilir. Hadi en fazla içine çiçek mikrobundan koyarlar, corona biter çiçek hastalığı patlar ve 4 dolar'a corona aşısından para kazanmazlar, hazır stoklardan 100 dolar'a çiçek aşısı satıp paraya para demezler diye düşünülebilir, teorik olarak gayet olasıdır. İsrail'den aldığımız tohumların kısır olması ve bu tohumlardan tuta zararlısının ürediği gerçeği gibi faydası olan şeyler zarar verecek şekilde ayarlanabilir, olasılık dahilindedir.

Fakat bu cep telefonu örneğini algılayamadım, lütfen bu konuda beni bir düzeltin. 1995-1997 yılları ile 2020 yıllarını mı kıyaslıyorsunuz? Ve bunu yapıyorsanız aşı / çip gibi konular ile bağı ne? " Asgari ücretlinin bile elinde 3 tane telefon var " söylemi bana bir yerden tanıdık geliyor çünkü. 2019 yılında üretilmiş iphone ile 2020 yılında üretilmiş iphone arasında bile dağlar kadar fark var, 1995 senesi telefon fiyatını, kullanım alanını, fatura miktarını, yaygınlığını vs. karşılaştırmak ne derece doğru kavrayamadım, bu konuda bir yardımcı olursunuz artık kavramamda. İlk insanlar çoğalmaya başladığında giyinmek bir ihtiyaç değildir, ama çevrenizde herkes yapraktan bile olsa bir şekilde giyinmişse sizin çıplak kalmanız uygun kaçmayacaktır ve giyinmek artık sizin için bir zorunluluktur. Hadi uzaktan eğitim veriyoruz dendiğinde hoooop diye Masaüstü Pc, Laptop, Tablet, Televizyon ve Telefon ekranına bakmayı biliyoruz ve bu ürünlerin tamamı ÖZEL tüketim vergisi içeriyor, ama hadi EBA dendiğinde ihtiyaç oluyor. Asgari ücretlisin ama 2 çocuk okutuyorsun, hadi telefon tablet vs. olmasın da görelim bakalım nasıl okutuyorsun o çocukları. Telefon gibi ürünlerin İHTİYAÇ olduğunu halk savunur, hükümetler ÖTV almak için ÖZEL tüketim olduğuna inandırmaya çalışır, dolayısı ile biz ihtiyaç olduğunda hemfikir olmalıyız.